Siyaset CHP’den Mardin çıkarması

CHP’den Mardin çıkarması

01.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’li altı milletvekilinden oluşan heyet, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, bir süredir elektrik kesintilerinin yaşandığı Mardin’de incelemelerde bulundu.

CHP’den Mardin çıkarması

İlk olarak Kızıltepe’de çiftçilerle bir araya gelen heyet ardından muhtarlarla buluştu. Esnafı da ziyaret eden CHP heyeti, Mardin Valisi Mustafa Yaman ile görüştü. Kılıçdaroğlu’nun enerji politikalarından sorumlu başdanışmanı Ahmet Akın, incelemelerine ilişkin olarak şunları söyledi: “Vatandaşlarla konuştuk, dertlerini dinledik. Kızıltepe ilçesinin neredeyse tamamı mağdur olmuş. Vatandaşların yaklaşık 400 milyon lira elektrik borcu görünüyor. Gerçekten burada çiftçi bitmiş, perişan olmuş. Hükümet sözde kaçak elektrik kullanımı engellemek için elektrik kesintileri yapıldığını savunuyor ama kaçak kullanmayan, faturasını ödeyenlerin de elektriği kesilmiş. Kaçak elektrik kullanılmasın diye yapılan uygulamalarda diğer insanları da mağdur eden hatalar yapıldığını tespit ettik. Mahallelerdeki bazı trafolar dahi sökülmüş. En son İsrail Filistin’deki trafoları sökmüştü, Türkiye jenaratör yollamıştı. TÜreticiler ürünlerini sulayamıyor. Eğer 10 gün daha sulayamazlarsa tarladaki ürünleri yok olacak.”

Haberin Devamı

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da Mardin’de yaşanan elektrik kesintileri için Meclis araştırması açılmasını talep etti.

Yazarlar