Siyaset CHP'den Murat Hazinedar'la ilgili flaş karar

CHP'den Murat Hazinedar'la ilgili flaş karar

13.10.2016 - 15:19 | Son Güncellenme:

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar’ı disipline sevk etti.

CHPden  Murat Hazinedarla ilgili flaş karar

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Selin Sayek Böke, CHP MYK sonrası yaptığı açıklamada Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ile ilgili disiplin kurulu sürecini başlattıklarını duyurdu. Detaylara girmeyen Böke, konuya ilişkin disiplin süreci sonunda açıklama yapacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

6 AY SÜREYLE PARTİ ORGANLARINA SEÇİLEMİYOR

Hazinedar'ın YDK'ya "geçici ihraç talebiyle" sevk edildiği öğrenildi. CHP Tüzüğü'ne göre, parti içinde ayrılık gözeten ve ayrımcılık yapan, parti düzenini bozma ve çalışmaları aksatma tutumu sergileyen üyeler için geçici ihraç (çıkarma) cezası verilebiliyor. Geçici ihraç, üyenin partiden 1 yıldan 2 yıla kadar ilişkisinin kesilmesini öngörüyor. Parti tüzüğüne göre, geçici çıkarma cezası alanlar, bu süre içinde parti üyelerine tanınan haklardan yararlanamıyor ve cezanın tamamlanmasından itibaren 6 ay süre ile parti organlarına seçilemiyor. Hakkında tedbir kararı alınmayan Hazinedar, süreç tamamlanana kadar parti faaliyetlerini sürdürebilecek.

SÜREÇ 1 YIL ÖNCE BAŞLADI

Haberin Devamı

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın disipline sevk edilmesi süreci yaklaşık bir yıl önce başladı. Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, İzmir Milletvekili Kamil Oktay Sındır'dan oluşan üç kişilik 'belediyelerdeki yolsuzluk iddialarını inceleme' komisyonu rapor hazırladı. Raporda Hazinedar'ın disipline sevk edilmesi istendi. Hazinedar hakkında parti disiplinine uygun davranmaması, ağac kesimi yapması, belediye işçilerine umre dönüşü kendisini karşılatması ve zabıtalara vatandaşları dövdürmesi gibi suçlamalar bulunuyordu. İlçe kongresi tartışması bazı CHP'lilerin iş yerlerinin yıkılması da basına yansımıştı.

AYKUT ERDOĞDU BAYRAK AÇMIŞTI

Yaşananlardan sonra CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'a bayrak açtı. Belediye Başkanı Hazinedar'ın disipline verilmesini isteyen Erdoğdu, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: “Bıçak kemiğe dayandı... Kan kusup kızılcık şerbeti içtim demekten bıktım... Beşiktaş Belediye Başkan'ı hakkında disiplin süreci başlamalı...” Hazinedar için CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de dönüşünde, havaalanına işçilerin götürülmesi üzerinden eleştirmişti. Temmuz ayında Parti Meclisi’nde İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu'nun teklifiyle Hazinedar hakkında yeniden rapor hazırlanması benimsenmişti.