Siyaset CHP’den ‘tanzim satış’ eleştirisi: Bu projenin ayakları eksik

CHP’den ‘tanzim satış’ eleştirisi: Bu projenin ayakları eksik

12.02.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İktidarın CHP’nin seçim vaatlerini hep aşırdığını belirten Öztrak, “Yalnızca tanzim satış mağazaları yetmez. Bu projelerin ayakları eksik. Tarladaki yangın sönmeden mutfaktaki yangını söndüremezsiniz” dedi

CHP’den ‘tanzim satış’ eleştirisi: Bu projenin ayakları eksik

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, tanzim satış noktalarının temizlik ürünlerini de kapsayacağı açıklaması konusunda, “Hızla bir kumanda ekonomisine doğru gidiyoruz. Bu tür uygulamaların sonu çok büyük hüsran olacaktır. Ekonomiye çok düzensiz bir biçimde müdahale ediyorlar. Bunun sonu karanlıktır” dedi. CHP MYK toplantısı devam ederken açıklama yapan Öztrak, vatandaşın satın alma gücünün ve borç ödeme kabiliyetinin eridiğini savundu. Öztrak, “AKP Genel Başkanı, pazardaki yangını, ‘Biz ne diyoruz. Bunlar domates, biber, patlıcan diyor’ diyerek küçük gördü. Sonra da merminin fiyatını hayat pahalılığına gerekçe gösterdi. Bugüne kadar hiçbir iktidar Mehmetçiğin attığı kurşunu kendi beceriksizliğine kılıf yapmadı” dedi.

Haberin Devamı

Öztrak, iktidarın “tanzim satış mağazaları” projesini eleştirken, “İktidar hayat pahalılığına çözümü tanzim satış mağazaları açmakta buldu. Bu iktidar CHP’nin seçim vaatlerini hep aşırıyordu. Ama acımasızca eleştirdiği dönemde yapılan uygulamalara da bugün sahip çıkması bizleri dahi acı acı güldürdü. Ama uyaralım. Yalnızca tanzim satış mağazaları yetmez. Bu projelerin ayakları eksik. Tarımdaki yangın, tarladaki yangın sönmeden mutfaktaki yangını söndüremezsiniz” ifadelerini kullandı. Öztrak, MHP’yi de “Sarayın sahibi ve bekçisinin millilik konusunda boyaları dökülmüştür. Andımızla ilgili önergede kimlerin kimlerle işbirliği yaptığını gördük. MHP bu oylamada çekimser kaldı. TBMM’deki bu oylamada takke düşmüş, kel görünmüştür. Bu tablo MHP’ye gönül veren vatandaşlarımızı mutlu etmemiştir. Anlaşılan eski çamlar MHP lideri için bardak olmuştur” dedi.

Haberin Devamı

‘Kumanda ekonomisi’

Öztrak, Erdoğan’ın “Sebze-meyveyle kalmayacağız, temizlik ürünlerine de gireceğiz” açıklamasının sorulması üzerine de “Hızla bir kumanda ekonomisine doğru gidiyoruz. Bu tür uygulamaların sonu çok büyük hüsran olacaktır. Bu şekilde bir ekonomiyi idare etmek, zabıtayla, korkutarak ekonomiyi idare etmek... Bunların mümkün olmadığını çok zor olduğunu düşünüyorum. Her ekonomik krize giren otoriter rejimlerin yaptığı gibi, şimdi acaba ‘ben emirle bu işleri götürebilir miyim’ düşüncesiyle, ekonomiye hem de çok düzensiz bir biçimde müdahale ediyorlar. Bunun sonu karanlıktır” dedi.

Tekin’e eleştiri

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in CHP yönetimine eleştirileri konusunda Öztrak, “Beklentileri gerçekleşmeyen arkadaşlarımızın kamuoyuna bir açıklamada bulunurken, duygusal tepki göstermekten uzak durmaları, dikkatli olmaları yararlıdır” dedi.