Kayseri CHP ESKİ İL BAŞKANI SÜMER EROL MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

CHP ESKİ İL BAŞKANI SÜMER EROL MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

04.09.2015 - 14:21 | Son Güncellenme:

.

CHP ESKİ İL BAŞKANI SÜMER EROL MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski İl Başkanı Sümer Erol, yaptığı basın toplantısında 1 Kasım’da yapılacak milletvekili seçimlerinde aday aday olduğunu açıkladı. Yapılan basın açıklamasında konuşan CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, 1 Kasım’da yapılacak milletvekili seçimlerinin önemine değindi.
Parti il binasında düzenlenen basın açıklamasına CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, CHP eski İl Başkanı Sümer Erol ve CHP üyeleri katıldı. Yapılan basın açıklamasında konuşan CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, "Cumhuriyetimiz kurulurken büyük Atatürk’ümüzün, onun silah arkadaşlarının, Çanakkale’de, Dumlupınar’da emperyalizme mücadele ederken şehit olmuş dedelerimizin o yüce duygularını, birlik ve beraberlik olma duygusunu 93 yıl sonra yeniden yaşamaya başladık. Bu vatanın bize ihtiyacı var. Bizim de birbirimize ihtiyacımız var. Artık kim olursa olsun demokrasiyi özümsemiş, insan sevgisini yüreğinde taşıyan insanlarımızın bizimle birlikte olması çok önemli. Kuva-yi Milliye ruhu yeniden oluşuyor" diye konuştu.
Ayan ayrıca, "Şuanda insanlarımızın öldürüldüğü bir dönem yaşıyoruz. Bu nedenle bu seçimler çok önemli. Kayseri gibi bir yerde geçen dönemde oyumuzu binde 4 oranında arttırdık. Bu hepinizin çabası ile oldu. Bu dönem 1’i 2, 2’yi 4 yapmak demek Türkiye Cumhuriyetinin kurtuluşu demektir. Yeniden Misak-ı Milli sınırları içinde yaşayan halkların kardeşçe yaşamaya devam etmesi anlaşması ile oluşturduğu konsensüs demektir. Bu açıdan çok önemlidir" ifadelerini kullandı.
CHP’den milletvekili aday adayı olan eski il başkanı Sümer Erol ise, "Ben zor günlerin insanıyım. Bunu dava arkadaşlarımın hepsi bilir. Siyaseti amaç değil araç olarak gördüm. Şuanda ülkemiz gerçekten zor günler geçiriyor. Burada ülkemin bu zor günlerinde ben susarak köşemde oturamazdım. Kendime olan saygıyı yitiremezdim. ’Neden daha oturuyorsun’ denilmesine tahammül edemezdim. Bu sonuçla Cumhuriyet Halk Partisinden aday oldum. Bana destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Bu sorumluluk sadece bana ait bir sorumluluk değil, hepimize ait bir sorumluluk. Bu yükü, bu sorumluluğu, bu mücadeleyi hep birlikte vereceğiz. Birbirimizi sevip, sayacağız. Bu partide karanlıkları aydınlatan çoban ateşi olmak istiyorum. Bana destek verirseniz bunu başarmak istiyorum. Ben bu gerekçelerle aday oldum. Sizler tarafından seçilmiş arkadaşımın yerine oturmak gibi bir amacın içerisinde değilim" şeklinde konuştu.