Diyarbakır Chp Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: Genel başkanlık tartışması yoktur

Chp Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: Genel başkanlık tartışması yoktur

17.05.2017 - 15:09 | Son Güncellenme:

"Partimiz birlik içerisinde olağan kurultaya gitmektedir. Genel başkanlık tartışması yoktur. Biz Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun referandum sürecinde başarılı kampanya yaptığına inanıyoruz"

Chp Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: Genel başkanlık tartışması yoktur

DİYARBAKIR (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, parti içi tartışmalara ilişkin, "Partimiz birlik içerisinde olağan kurultaya gitmektedir. Genel başkanlık tartışması yoktur. Biz Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun referandum sürecinde başarılı kampanya yaptığına inanıyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Ağbaba, Diyarbakır'da parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de gazetecilerin haksız şekilde tutuklandığını savundu. Türkiye'deki tutuklu gazetecilerin sayısının Çin'dekinden daha yüksek olduğunu öne süren Agbaba, "160 gazeteciyle Türkiye dünyanın en çok tutuklu gazetecisinin bulunduğu ülkedir." ifadesini kullandı.

Bir gazetecinin, 2019 yılında başkanlık seçiminde ittifak yapıp yapmayacaklarına ilişkin sorusu üzerine Ağbaba, şöyle konuştu:

"Biz tek başımıza 'hayır' oylarının sahibi değiliz, tek başımıza buna karar verecek değiliz. 'Hayır'da yer alan herkesle birlikteliğimizi sürdüreceğiz. Önümüzdeki günlerde bunları göreceksiniz. Başkanlık seçiminden önce yerel seçim var. Bu seçimde bir başkan aday çıkarmayacağız, güçlü bir parlamenter demokrasiyi inşa edecek bir adayla yolumuza devam edeceğiz. Bu şart da buluşan herkesle de kol kola olduğumuzu belirtmek isteriz."

Haberin Devamı

- "Partimiz birliktelik içinde hareket etmektedir"

CHP'deki parti içi tartışmaların hatırlatılması üzerine Ağbaba, partisinde çatışma olduğuna ilişkin açıklamaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

"Parti içinde çatışma yok. CHP parti içi demokrasiyi uygulayan bir partidir." diyen Veli Ağbaba, şunları kaydetti:

"Partimiz birliktelik içinde hareket etmektedir. Havuz medyası sık sık çatışma olduğuna ilişkin haberler yazıp çiziyor. Biz kimseye 'sokağa çıkmayın' demedik, provoke edileceği endişesi vardı. Sokağa çıkanların yanında da milletvekillerimiz vardı. YSK tarafından çalınan sonuç vardı önümüzde. Her türlü tedbiri almıştık ancak YSK'nın çalınacağını düşünememiştik. Partimiz birlik içerisinde olağan kurultaya gitmektedir. Genel başkanlık tartışması yoktur. Biz Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun referandum sürecinde başarılı kampanya yaptığına inanıyoruz."

Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD'de başarısız ziyaret gerçekleştirdiğini de iddia etti.