Tekirdağ Chp Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran: Saha çalışmaları yapıyoruz

Chp Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran: Saha çalışmaları yapıyoruz

12.10.2017 - 15:38 | Son Güncellenme:

''Şu anda sporcuların yerelden Türkiye geneline kadar sesi olabilmek, spor camiasının sorunlarını meclise yansıtabilmek, çözebilmek ve CHP'nin spor politikalarını nasıl yönlendireceğini tespit ederek büyük kurultayımıza hazırlık yapmak üzere Türkiye'de 13 ilimizde toplantılar ve saha çalışmaları yapıyoruz"

Chp Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran: Saha çalışmaları yapıyoruz

TEKİRDAĞ (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, "Şu anda sporcuların yerelden Türkiye geneline kadar sesi olabilmek, spor camiasının sorunlarını meclise yansıtabilmek, çözebilmek ve CHP'nin spor politikalarını nasıl yönlendireceğini tespit ederek büyük kurultayımıza hazırlık yapmak üzere Türkiye'de 13 ilimizde toplantılar ve saha çalışmaları yapıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Cankurtaran, partisinin Tekirdağ'ın Ergene İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen "Spor Kurulu" toplantısına katıldı.

Toplantıda, İdlip'deki çatışmasızlık bölgesine değinen Cankurtaran, bu tür konularda CHP olarak duruşlarının belli olduğunu ifade etti.

Cankurtaran, CHP'nin bunu milli bir mesele olarak gördüğünü ve karşı durmadığını anlatarak, "Fakat, İsmet Paşa'nın bir lafını da hatırlatmak istiyoruz. İsmet Paşa der ki; 'Yığınakta yapılan hata savaşın sonuna kadar devam eder.' Bu İdlip konusunda da ilk başta 'Şam'da bir camide namaz kılacağız' diyerek, maceracı bir Suriye politikasına girdik. Bundan sonra da bunun ucunu toparlamaya çalışıyoruz. İnşallah önlemlerimiz yeterli olur." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Müftülere nikah kıyma yetkisini veren düzenlemeyi de eleştiren Cankurtaran, bunun toplumda gerginliklere yol açabileceğini öne sürdü.

Cankurtaran, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar nikah memurlarının kıymasıyla nikahlara hangi engel oluşmuş, kim evlenememiş. Kim evlenememiş de şimdi 'müftüler de kıysın' deniyor. Burada şimdi böyle de bir kaos oluşacak. Bu müftü resmi prosedüre göre mi nikah kıyacak yoksa halkımızın 'imam nikahı' dediği dini ritüellere göre mi nikah kıyacak? Resmi prosedüre göre kıyacaksa müftülüğe ne ihtiyaç var? Yok eğer dini ritüellere göre nikah kıyılacaksa bu sefer başka bir ikilik doğacaktır, laiklik ilkesine karşı gelinecektir. Bakın bu ülkede vazgeçimez ilkeler vardır, laiklik de bu ilkelerden biridir."

Toplantıya ilişkin bilgi veren Cankurtaran, 13 ilde toplantılar yaparak spor insanlarıyla bir araya geleceklerini anlattı.

Toplantıların sonucunda, parti olarak bir spor politikası belirleyeceklerini ifade eden Cankurtaran, "Şu anda sporcuların yerelden Türkiye geneline kadar sesi olabilmek, spor camiasının sorunlarını meclise yansıtabilmek, çözebilmek ve CHP'nin spor politikalarını nasıl yönlendireceğini tespit ederek büyük kurultayımıza hazırlık yapmak üzere Türkiye'de 13 ilimizde toplantılar ve saha çalışmaları yapıyoruz. Bugün, ilk toplantıyı Trakya Bölgesi'nden başlattık, Tekirdağ'a geldik. Burada spor insanlarıyla belediyelerimizin, örgütlerimizin sporla ilgilenen üyeleriyle görüşeceğiz'' diye konuştu.