Adana CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MATKAP: “ŞİMDİ GÖZLER, UMUTLAR BÜTÜNÜYLE CHP’YE DÖNDÜ”

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MATKAP: “ŞİMDİ GÖZLER, UMUTLAR BÜTÜNÜYLE CHP’YE DÖNDÜ”

28.10.2015 - 16:58 | Son Güncellenme:

.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MATKAP: “ŞİMDİ GÖZLER, UMUTLAR BÜTÜNÜYLE CHP’YE DÖNDÜ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, çözüm sürecinde gözlerin CHP’nin projesine döndüğünü söyledi.
CHP Adana İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Demokratik Kitle Örgütleri Toplantısı’na katılan Matkap, çözüm sürecinin 2 yıl devam ettiğini belirterek, “Demek ki müzakere konusunda samimi olmadıkları ortaya çıktı, maskeleri düştü ve yeniden güvenlik politikalarına döndüler. Şimdi gözler, umutlar bütünüyle CHP’ye döndü. CHP baştan itibaren şunu söyledi; bu işin merkezi TBMM olmalıdır. Anayasal ve yasal düzenlemeler kapalı kapılar ardında hayata geçirilemez. Oslo’da, İmralı’da ne konuşuldu kimse bilmiyor. Deklarasyonlar yayınlanıyor, bir sürü şey yapılıyor ama hepsi kapalı. Kimsenin bir şeyden haberi yok. Bu konuda yeniden bütün dikkatler Cumhuriyet Halk Partisi’nin projesi üzerine yoğunlaşıyor Doğu ve Güneydoğu’da. Meclis merkez olacak, orada ne yapılabilirse, kamuoyunun kabul ettiği düzenlemeler yapılacak, şeffaf olacak ve Türkiye’nin en temel sorunu böylelikle aşılacak. O nedenle 1 Kasım tercihleri gerçekten önemli” dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Van mitinginde "Biliyorlar ki AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz Toroslar dolaşacak" sözlerine de değinen Matkap, “Tehditler başladı. AKP iktidardan düşerse beyaz Toroslular gelirmiş. Hiç merak etmesin Toroslar tarihe gömüldü artık, bundan sonra gelmez” dedi.
CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun da konuşma yaptığı toplantıya, CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, milletvekili adayları, CHP ilçe başkanları, sendika ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcisi katıldı.