Şanlıurfa CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZTRAK, ŞANLIURFA’DA

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZTRAK, ŞANLIURFA’DA

30.01.2015 - 13:48 | Son Güncellenme:

.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZTRAK, ŞANLIURFA’DA

Seçim çalışmaları kapsamında Şanlıurfa’ya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, güney sınırlarının radikal örgütler için güvenli bir yaşam alanı haline geldiğini ifade etti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, milletvekilleri Mahmut Tanal, Ramazan Kerim Özkan, Ramis Topal, Sedef Küçük, Selahattin Karaahmetoğlu ve Parti Meclis Üyesi Elfin Tataroğlu’nun yer aldığı CHP iş dünyası grubu ile birlikte Şanlıurfa’ya geldi. Seçim çalışmaları kapsamında kente gelen CHP’liler, esnafı ziyaret edip sohbet etti, sonra parti binasına geçen CHP heyeti, burada basın açıklaması yaptı.
Faik Öztrak, CHP İl başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Suriye ve Irak’taki iç sorunların ekonomiye etkisini görmek amacıyla bölgeyi ziyaret ettiklerini söyledi. Suriye meselesinin Türkiye’yi ciddi anlamda olumsuz etkilediğini vurgulayan Öztrak, Türk toplumunun en baştan itibaren meseleye insani açıdan yaklaştığını ifade etti. Ülkenin güney sınırlarının güvenli olmadığını savunan Öztrak, "Suriye meselesi artık sadece bir göçmen sorunu veya kısa dönemli bir sorun olmaktan çıkmaktadır. Güney sınırlarımız, radikal örgütler için güvenli yaşam alanı haline gelmiştir. Suriye sınırımız Afganistan-Pakistan sınırından farksızdır" dedi.
Ülkemiz sınırları içinde kayıp bir kuşak riskinin her geçen gün arttığını anlatan Öztrak, şöyle konuştu: "Ülkemize gelen Suriyelilerin 500 bini okul çağındadır. Bu, ülkemiz için ileride büyük bir sosyal yaraya dönüşebilir. Önlemleri şimdiden alınmak zorundadır. Suriye sadece güvenliğimiz ve sosyal dengemiz açısından değil, orta ve uzun dönemde ekonomimiz üzerinde de ciddi bir risk unsurudur. Suriye’deki iç savaştan önce Şanlıurfa’nın bu ülkeye ihracatı 81 milyon dolar iken, geçen yıl 30 milyon dolara düşmüştür. Şanlıurfa’dan Irak’a yapılan ihracat 129 milyon dolar iken, bu da geçen yıl 124 milyon dolara düşmüştür.”
CHP heyeti, bölge programı kapsamında sanayi ve ticaret odası, esnaf odaları birliği ve esnaf ziyaretlerinde bulunacak.