Dünya Bu kez de drone saldırısı

Bu kez de drone saldırısı

15.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Hürmüz Boğazı yakınlarında önceki gün aralarında Suudi Arabistan’a ait gemilerinde de bulunduğu dört tankere düzenlenen sabotajların ardından, bu kez de Suudi petrolünü taşıyan boru hattı üzerindeki pompa istasyonlarına saldırı gerçekleştirildi. Suudi Enerji Bakanlığı, Doğu-Batı petrol boru hattı üzerinde bulunan iki pompa istasyonuna drone (insansız hava aracı) saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

Bu kez de drone saldırısı

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’nın haberine göre, ülkenin Enerji, Sanayi ve Madeni Kaynaklar Bakanı Halid el-Falih, doğu bölgesindeki rezervlerden batı sahilindeki Yanbu limanına petrol taşıyan boru hattı üzerinde bulunan iki istasyona saldırı düzenlendiğini duyurdu. Drone saldırısı sonucu 8 numaralı istasyonda yangın çıktığını ve maddi hasar meydana geldiğini belirten el-Falih, gerekli önlemlerin alınarak, durumun değerlendirilmesi için petrol akışının da geçici olarak durdurulduğunu aktardı. El-Falih, ayrıca Saudi Aramco şirketinin, istasyonu onarma çalışmalarını sürdürdüğünü, ülkede petrol üretim ve ihracatının devam ettiğini belirtti.

Haberin Devamı

Bu kez de drone saldırısı

El-Falih, bu saldırıların Yemen’de İran destekli Husiler de dahil olmak üzere bu tür eylemleri yapan tüm terör gruplarına karşı koymanın önemini bir kez daha ortaya çıkardığını ifade etti. Nitekim söz konusu saldırıyı, Husiler üstlendi. Husilere bağlı “El-Mesire” kanalı, Suudi Arabistan’da önemli noktalara 7 hava saldırısı düzenlendiği öne sürdü.