Artvin Chp Grup Başkanvekili Altay:

Chp Grup Başkanvekili Altay:

17.06.2017 - 18:32 | Son Güncellenme:

"Adaletin adil olması ve yüce Türk milleti adına bağımsız karar verebilmesi için uğraşıyoruz. Bu uğraşımızın adalet tesis edilene kadar sürdürüleceğinden kimsenin şüphesi olmasın"

Chp Grup Başkanvekili Altay:

ARTVİN (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, "Adaletin adil olması ve yüce Türk milleti adına bağımsız karar verebilmesi için uğraşıyoruz. Bu uğraşımızın adalet tesis edilene kadar sürdürüleceğinden kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Haberin Devamı

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan'ın annesinin cenazesine katılmak üzere Artvin'e gelen Altay, Merkez Camisi'nde kılınan cenaze namazı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının bardağı taşıran son damla olduğunu aktaran Altay, "Biz perşembe günü Maltepe Cezaevine Enis Berberoğlu'nu değil Türk demokrasisini, adaleti, vicdanı, ahlakı, namusu, bağımsız Türkiye'yi koyduk. Bu değerleri cezaevinde tutmamız mümkün değildir." dedi.

Enis Berberoğlu hakkında verilen kararla Türkiye'de uyuyan devin uyandırıldığını ifade eden Altay, şu değerlendirmede bulundu:

"Bundan sonra Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Herkes için adalet herkes için güçlü demokrasi. 80 milyonun huzuru. Başka bir derdimiz yok. Genel başkanımızın 15 Haziran'da başlattığı yürüyüş Enis Berberoğlu için değildir, 80 milyon için, tutuklu gazeteciler, 2O Temmuz mağdurları, akademisyenler ve öğretmenler içindir. Hiçbir düşünce ve siyasi parti ayrımı yapmaksızın herkes için yürüyor Kılıçdaroğlu. Bu adalet terazisini dengeleyemezsek bir gün Recep Tayyip Erdoğan da dengesiz bir adalette yargılanacak. Biz bunu da kabul etmiyoruz. Adalet, Tayyip Erdoğan'a da lazım. Adaletin, adil olması, yüce Türk milleti adına bağımsız karar verebilmesi için uğraşıyoruz. Bu uğraşımızın adalet tesis edilene kadar sürdürüleceğinden kimsenin şüphesi olmasın."

Haberin Devamı

Altay, adalet yürüyüşüne destek verenlere teşekkür ederek, "Her konuşanın cezaevine atılacağı, adaletin, cumhuriyetin olmadığı bir Türkiye bize lazım değil. Cumhuriyeti bizim için anlamlı kılan onun laik niteliği onun hukuk devleti olma özelliğidir. Devletin hukuk devleti olma özelliği ortadan kalkmışsa cumhuriyetin bizim için bir kıymeti yoktur." sözlerine yer verdi.

Bir gazetecinin Kadir Topbaş'ın damadının yeniden tutuklanmasına yönelik sorusu üzerine Altay, "Çok özel istisnalar dışında herkesin tutuksuz yargılanması esastır. Suç sabitleşip hüküm kesinleşinceye kadar hukuk tutuksuz yargılamayı emreder." cevabını verdi.

Haberin Devamı

Altay, açıklamasının ardından cenaze namazına katıldı.

Cenaze namazına Artvin Valisi Ömer Doğanay, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, CHP Sakarya Milletvekili ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun baş danışmanı Engin Özkoç, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, TBMM İdari Amiri ve CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.