Ankara Chp Hatay Milletvekili Ertem: Susuzluk nedeniyle bir ürün hasatı ile yetinmektedir

Chp Hatay Milletvekili Ertem: Susuzluk nedeniyle bir ürün hasatı ile yetinmektedir

14.06.2017 - 12:19 | Son Güncellenme:

"Yılda 3 ürün hasatı yapabilicek arazi yapısına sahip Amik Ovası'nda çiftçiler, susuzluk nedeniyle bir ürün hasatı ile yetinmektedir"

Chp Hatay Milletvekili Ertem: Susuzluk nedeniyle bir ürün hasatı ile yetinmektedir

TBMM (AA) - CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, "Yılda 3 ürün hasatı yapabilicek arazi yapısına sahip Amik Ovası'nda çiftçiler, susuzluk nedeniyle bir ürün hasatı ile yetinmektedir." dedi.

Haberin Devamı

Ertem, Mecliste yaptı basın toplantısında, Hatay'da üretim yapan çiftçilerin sulama problemine yönelik değerlendirmede bulundu.

Hatay il sınırlarında yeralan Amik Ovası'nın Nil havzasından sonra dünyanın en verimli tarım alanına sahip olduğunu belirten Ertem, tarımla uğraşan çiftçinin yılda 3 ürün hasatı yapabildiğine böylece hem kendi hem de ülke ekonomisine ciddi katkı sağladığını söyledi.

Hükümetin tarım politikaları ve uluslararası ilişkilerdeki tutarsızlığı sebebiyle ihracatın sekteye uğradığını öne süren Ertem, şöyle konuştu:

"Hükümetin yanlış politikaları çiftçileri perişan etmiş ciddi bir ekonomik çıkmaza sürüklemiştir. Amik Ovası'ndaki çiftçiler susuzluk problemiyle de karşı karşıya bulunmaktadır. Yılda 3 ürün hasatı yapabilicek arazi yapısına sahip Amik Ovası'nda çiftçiler, susuzluk nedeniyle bir ürün hasatı ile yetinmektedir. Ya da tarlasını nadasa bırakmaktadır."

Haberin Devamı

Hatay'da susuzluk nedeniyle çiftçilerin ciddi mağduriyetler yaşadığını anlatan Ertem, Menzelet Baraj Projesi'nin yanı sıra Reyhanlı ve Karaçay barajlarının artık bitirilmesi gerektiğini ve çiftçilerin de topraklarından hak ettikleri verimi almalarının sağlanmasını istedi.