Ankara Chp İl Başkanının 15 Temmuz Şehitlerinin Yakınlarına Destek Vermediği İddiası

Chp İl Başkanının 15 Temmuz Şehitlerinin Yakınlarına Destek Vermediği İddiası

02.11.2017 - 13:52 | Son Güncellenme:

CHP Antalya İl Başkanı Erdem: "(Şehit annesi Meltem Kılınç ile diyaloğu) Eğer şehitlerle ilgili sorumlu kimse, onların tamamına dava açarsanız biz de yanınızda oluruz. Bu ben olabilirim, başbakan olabilir, cumhurbaşkanı olabilir diye söylemde bulundum"

Chp İl Başkanının 15 Temmuz Şehitlerinin Yakınlarına Destek Vermediği İddiası

ANTALYA (AA) - CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarına destek vermediği iddiasına ilişkin, "Eğer şehitlerle ilgili sorumlu kimse, onların tamamına dava açarsanız biz de yanınızda oluruz. Bu ben olabilirim, başbakan olabilir, cumhurbaşkanı olabilir diye söylemde bulundum." dedi.

Haberin Devamı

Erdem, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinde gazetecilere yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe teşebbüsü sırasında şehit edilen polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç'ın annesi ve 15 Temmuz Vatan Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurlarının Adını Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Meltem Kılınç'ın yaklaşık bir ay önce partilerini ziyaret ettiğini söyledi.

Kılınç'ın Sincan'daki davalara katılımla ilgili tüm siyasi partileri gezeceğini ve il başkanlarının görüşlerini alacağını kendilerine ilettiğini belirten Erdem, "Sadece (15 Temmuz Şehitleri Derneği) diye adlandırılmadan, bütün şehitlerimizden ayrım yapılmaması gerektiği konuşulurken, Sayın Başkan (Meltem Kılınç), Mustafa Akaydın'ın (CHP Antalya Milletvekili) kendileri tarafından dava edildiği konusunu açınca ben de 'Eğer şehitlerle ilgili sorumlu kimse, onların tamamına dava açarsanız biz de yanınızda oluruz. Bu ben olabilirim, başbakan olabilir, cumhurbaşkanı olabilir) diye söylemde bulundum." dedi.

Haberin Devamı

Bu görüşmeyle ilgili "Sadece Cumhurbaşkanını dava edersen biz destek veririz" şeklinde basında dün haberler yer aldığını ifade eden Erdem, "15 Temmuz şehitleri dahil, bütün şehitlerimizle ilgili eğer bir sorumlu varsa, sorumlu kimse o sorumluların ortaya çıkarılması talebi sadece benim talebim değil, bütün Türkiye halkının talebidir." görüşünü savundu.

"Şehitler bizim onurumuzdur. Hele hele vatan, bayrak için canını veren şehitlerimizle ilgili benim en ufak incitici söz söylemem asla mümkün değildir." diyen Erdem, "Eğer şehitlere karşı bir söylemim olsa bırakın özür dilemeyi, gider tek tek o şehitlerin ailelerinin ellerini öperim." ifadesini kullandı.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit edilen polis Muhammet Oğuz Kılınç'ın annesi Meltem Kılınç, Sincan'da görülen darbe girişimi davalarını birlikte takip etme taleplerini ilettikleri CHP İl Başkanı Mustafa Erdem'den gereken desteği görmediklerini öne sürmüştü.

Kılınç, "Cumhurbaşkanımız için de eğer dava açarsak böyle şartlı bir şekilde, o zaman bizimle her zaman her yere gelebileceklerini söylediler. Tabii biz bu durumdan şehit ailesi olarak rahatsız olduk." ifadelerini kullanmıştı.