İzmir CHP İZMİR'DE KÜSKÜNLER DSP YOLUNDA MI?

CHP İZMİR'DE KÜSKÜNLER DSP YOLUNDA MI?

10.02.2014 - 16:34 | Son Güncellenme:

.

CHP İZMİRDE KÜSKÜNLER DSP YOLUNDA MI

CHP'de kalan 18 belediye başkan adayının dün akşam belirlenmesin ardından, aday olamayan başta belediye başkanları olmak üzere, diğer aday adayları Demokratik Sol parti'ye göz kırpıyor. DSP Genel Başkanı Masum Türker'in, İzmir'deki CHP'li küskünlere parti kapılarının açık olduğunu ifade ederek, "Bu konuda bir yorum yapmaya gerek yok. Zaten YSK aldığı kararla bunun böyle olacağını bildirmişti. 18'ine kadar arkadaşlarımız istedikleri partiden adaylıklarını koyabilirler." açıklamasının ardından, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Bornova Belediye Başkanı Prof.Dr.Kamil Okyay Sındır, bir dönem DSP'den Bakanlık yapan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Menderes Belediye Başkanı Ergün Özgün'ün DSP ile flört etmeye başladıkları iddia edildi.
DSP İzmir İl yönetimi, genel merkezin talimatıyla teyakkuza geçerken, İl Başkanı Selçuk Karakülçe de bu konuda çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, "Birçok isim bizimle temasa geçmek için haber gönderdi. Bunların arasında belediye başkanları da var. Şimdilik temaslarımız sürüyor. Elbette DSP'nin ilkeleri burada geçerli olan şeydir. Teklifler resmen alındıktan sonra konuyu inceleyeceğiz. DSP'nin bu konuda tercih edilmesi bizleri sevindirdi. Ancak herkes biliyor ki, biz bu teklifleri aylar öncesinden sayın adaylara yapmıştık. Ne kadar doğru yolda olduğumuz ortada. Herşeyin hayırlısı olsun" dedi.
TATI'YA ADAYLIK ÖNERDİLER
Buca Belediye Başkanı’nı ziyaret eden İşçi Partisi ve Demokrat Parti yöneticileri “Milli Merkez adayımız ol” teklifinde bulundu. Tatı, tek hedefinin AK Parti’nin iktidar olmaması olduğunu söyledi.
İşçi Partisi Buca Belediye Başkan Adayı Ramazan Çalışkan, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği Buca Başkanı Münevver Güleç, TGB Yöneticileri ile birlikte Demokrat Partisi Buca İlçe Başkanı Hasan Enet ve İşçi Partisi İl Başkanı Hasan Ali Kızılırmak ziyarette bulundu. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’ya bugüne dek yaptığı çalışmaların yanısıra Cumhuriyet değerlerine yönelik hassasiyeti nedeniyle teşekkür eden İl Başkanı Hasan Ali Kızılırmak ile heyet üyeleri , “Milli Merkez adayımız ol” dedi. Ziyarette konuşan DP İlçe Başkanı Hasan Enet ve Buca adayı Ramazan Çalışkan da CHP’nin tercihi nedeniyle şaşırdıklarını belirtirken, AK Parti iktidarına karşı Başkan Ercan Tatı ile birlikte hareket etmek istediklerini söyledi.