İzmir CHP İZMİR’E KADIN MORALİ

CHP İZMİR’E KADIN MORALİ

15.04.2014 - 15:43 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir il başkanlığında yapılan törenle 30 kadına, CHP rozeti takarak parti üyesi oldu.

CHP İZMİR’E KADIN MORALİ

Bir siyasi partiye ilk kez üye olan kadınlar için yapılan törende konuşan CHP Parti Meclisi üyesi Hüseyin Saygılı ve İzmir il başkanı Ali Engin, partide kadınlara verilen öneme vurgu yaptı.

Haberin Devamı


Cumhuriyet Halk Partisi örgütünün İzmir’de en dinamik kadrolarının kadınlardan oluştuğunu belirten CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Yeni örgütlenmenin kadınlar üzerinden yapılmasının planlandığını belirterek şunları söyledi: "Bu dönemde kadınlarla ilgili birçok ilke imza atılıyor. Partimiz ilk defa kadınlara yönelik yüzde 33 kota şartını uygulayan siyasi parti oldu. İzmir’de ilk kez kadın ilçe belediye başkanları aday gösterildi ve iki adayımızda şimdi belediye başkanı. Birçok ilçe belediye meclisimizde kadın meclis üyesi sayımızı arttırdık. Karabağlar ilçemiz ki İzmir’in en büyük ilçesi, ilk kez bu dönemde kadın meclis üyelerine yer verildi. Kadına değer vermek sadece sözle olmaz, icraatta da bunu göstermek lazım. CHP bunu icraatta göstermiş ve aydın, çağdaş Atatürkçü, ülkesini seven kadınlara yetki vermiş, görev vermiştir. Çünkü biz kadınımıza güveniyor, baskıcı ve kadını ikinci plana atan AKP zihniyetinden kurtuluşun ancak kadınlarımız sayesinde olacağını biliyoruz. Aramıza hoş geldiniz, sizlere teşekkür ediyor ve kutluyorum. Yeni dönemde birlikte siyaset yapacağız. Ülkemizin ve kentimizin sorunlarını çözmek için çalışacağız, bizlere güç verdiniz."

Haberin Devamı


Törene katılan CHP PM üyesi Hüseyin Saygılı da, yerel seçimlerle ilgili genel bir değerlendirme yaparak başladığı konuşmasında “PM üyesi olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki parti olarak çok çalıştık. Çok zorlu bir süreç yaşadık, sizlerin de bu süreçte seçmen olarak, sokakta ve iş yerlerinizde katkıları olmuştur. Cumhuriyetin temel değerlerine katkınız olmuştur. CHP’ye sahip çıkmak demek, Cumhuriyetin temellerine sahip çıkmak demektir” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü.


Konuşmaların ardından partiye yeni üye olan kadınların üyelik formları imzalanarak rozetleri katıldı. Törene Saygılı ve Engin’in yanı sıra, CHP Konak İlçe Başkanı Nilüfer Akyüz, CHP İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç, İl Başkan Yardımcısı Orhan Karaoğlu ve İl Yöneticisi Metin Atmaca da katıldı.