Siyaset CHP’li Aytuğ Atıcı BM’de mülteci sorununu anlattı

CHP’li Aytuğ Atıcı BM’de mülteci sorununu anlattı

27.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, ABD’de “Göç ve Etkileri” temasıyla gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler toplantısında yaptığı konuşmada, “Göç sorunu dünyadaki bütün ülkeleri ilgilendiren bir sorundur bu nedenle tüm ülkelerin katılımıyla çözüme kavuşturulabilir” dedi.

CHP’li Aytuğ Atıcı BM’de mülteci sorununu anlattı

Atıcı, Türkiye’de 4 milyondan fazla Suriyeli olduğunun tahmin edildiğini, bu rakamın sadece yüzde 10’unun kamplarda yaşadığına dikkati çekerek, Türkiye’nin 26 milyar dolar harcadığını söyledi.
‘Ülkelerin sorunu’
CHP’li Atıcı, ABD’de, “Göç ve Etkileri” temasıyla gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:
“Göç sorunu sadece göç edilen ülke ya da göçün kaynağı olan ülke için bir sorun değil, dünyadaki bütün ülkeleri ilgilendiren bir sorundur. Bu nedenle bu sorun tüm ülkelerin katılımıyla çözüme kavuşturulabilir. Suriye’den Türkiye’ye yönelen göç de bu nedenle sadece Türkiye’nin sorunu değildir, böyle görülmemelidir. Türkiye, bu büyük sorunu çözmek için yalnız bırakılmamalıdır. Türkiye olarak bu soruna şimdiye kadar 26 milyar dolar harcadık. Uluslararası toplum ise bu rakamın sadece yüzde 2’sine denk gelen 500 milyon dolarlık bir katkı yaptı. Suriyeli çocuklar, dünyanın çocukları olarak görülmelidir.”