Siyaset CHP'li Böke: 6 milyon kişi işsiz

CHP'li Böke: 6 milyon kişi işsiz

03.10.2016 - 15:57 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Böke,"6 milyon kişi işsiz, gelir dağılımında ciddi bozulma var, enflasyon hala dünya çapında çok yüksek. Çözmemiz gereken bir borçluluk, gelirsizlik ve işszlik sorunu var. Yani 'Kriz nedir?' diye sorarsanız, bu rakamlar zaten vatandaş için bir krizi tarif ediyor" dedi.

CHPli Böke: 6 milyon kişi işsiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Parlamento Muhabirleri Derneğini (PMD) ziyaret etti. TBMM'nin 26. Dönem ikinci yasama yılına başlaması nedeniyle parlamento muhabirlerine çalışmalarında başarı dileğinde bulunan Böke, "Meclis'in iyi işlediği, medyanın da özgür olduğu, rahatça haber yapabildiği bir yasama yılı diliyorum. Dolayısıyla demokratik bir Türkiye diliyorum" diye konuştu. Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi bir facianın eşiğinden döndüğüne işaret eden Böke, ülkeyi bu olumsuzluktan döndüren şeylerden birinin dört siyasi partinin darbe girişimine karşı ortak duruş sergilemesi olduğunun altını çizdi. Böke, şöyle konuştu:"Şu çağrıyı sıkça yapmalıyız: Gelin yıkılan Meclis'i yeniden inşa edin. Burası yıkık kalmasın, o görüntünün kendisi de demokrasiye dair bir şey söylüyor. O gece önemli bir şey oldu; medya özgür davrandı ve mikrofonu herkese uzattı. Dolayısıyla bundan sonra da mikrofon herkese uzatılabilir. Mikrofonu tutan da herkese uzatma özgürlüğünü hissettiği bir Türkiye'de olsun. Vatandaş çok demokratik bir hak kullandı, sokağa çıktı. Kendi taleplerini demokratik bir şekilde ifade etti. O zaman gelin; bugün bir şey talep etmek isteyen vatandaş yine demokratik hakkını, sokak hakkını kullanabilsin diyoruz. Diliyorum ki yeni yasama yılı bunların olduğu bir yıl olsun."

Haberin Devamı

YAPACAĞIM DEMEK YETMİYOR, İŞ YAPMAK GEREKİYOR

Gazetecilerin ekonomiye ilişkin sorularını da yanıtlayan Böke, iktidarın işini yapması halinde her şeyin çok iyi gidebileceğini, yapmaması durumunda ise olumsuz tabloların yaşanabileceğini söyledi. Türkiye'de ciddi ekonomik sorunlar olduğunu, verilerin somut gerçekleri ortaya koyduğunu dile getiren Böke, şu değerlendirmelerde bulundu:"6 milyon kişi işsiz. Gelir dağılımında ciddi bir bozulma var. Enflasyon hala dünya çapında çok yüksek. Dolayısıyla çözmemiz gereken bir borçluluk, gelirsizlik ve işsizlik sorunu var. Yani 'kriz nedir?' diye sorarsanız, bu rakamlar zaten vatandaş için bir krizi tarif ediyor. Buradan bir çıkış mümkün ama iş yapmak gerek çıkmak için. İş yapacağını söylemek yetmiyor, işi yapmak gerekiyor. 'Ekonomide işler iyi gidiyor' demek yanlış olur. Bana sorarsanız bunun en somut örneği, 6 milyon kişinin işsiz oluşu. Üstelik yarısı da ümidi kalmadığından iş aramayı da bırakmış." İktidarın ekonomide sorunları yanlış teşhis ettiğini ve tedavi de yanlış uygulandığını savunan Böke, ülkede gelir yaratacak yatırımların yapılmadığını, tüketimi borçlanarak artırma yoluna gidildiğini söyledi. PMD Başkanı Göksel Bozkurt da ziyaretinden dolayı Böke'ye teşekkür etti.