Siyaset CHP'li Cankurtaran: 30 Ağustos daha büyük coşkuyla kutlanmalı

CHP'li Cankurtaran: 30 Ağustos daha büyük coşkuyla kutlanmalı

02.08.2016 - 12:46 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran, "30 Ağustos darbecilerin değil, Atatürk'ün ordusunun zaferidir. FETÖ'cü askerlerin yaptığı bir darbe girişiminin faturası, Atatürk'ün bize armağanı olan Zafer Bayramı'na çıkarılamaz. Tam tersine daha bir coşkuyla kutlanması gerekir" dedi.

CHPli Cankurtaran: 30 Ağustos daha büyük coşkuyla kutlanmalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının iptal edilmesini eleştirdi.Cankurtaran, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın, katıldığı bir televizyon programında "30 Ağustos Zafer Bayramı törenleri bu yıl yapılmayacak." dediğini anımsattı. İktidarın, milli bayramları iptal etme konusundaki fırsatçılığını bu sefer de kaçırmadığını savunan Cankurtaran, şöyle devam etti: "Daha önce de terör, güvenlik riski veya doğal afetler bahane edilerek bazı milli bayramların kutlanması iptal edilmişti. Sayın Işık, 'Halkta travma varken, geçit töreni yapmak doğru değil.' diyor. İyi de başından beri 'Darbeyi FETÖ yaptı.' derken bu karar sanki ordunun tamamına karşı halkın bir tepkisi varmış gibi algı yaratmaz mı? Halkımızın FETÖ'cü askerlere tepkisi var, ordumuzun tamamına ve milli bayramlarımıza değil. Ayrıca günlerden beri vatandaşlarımızı demokrasiye sahip çıkmak için sokaklara, meydanlara davet eden kendileri. Sıra Zafer Bayramı'nın kutlamasına gelince mi halkın yeni travma geçirdiği akıllarına geldi?"

Haberin Devamı

Cankurtaran, "darbeyi FETÖ'cü askerlerin yaptığının" bizzat hükümet tarafından dile getirildiğine işaret ederek, "Bir tarafta kendi halkına ateş açan bir avuç kendini bilmez asker var, diğer tarafta yedi düvele meydan okuyan, arkasında halkının desteği olan kahraman bir ordunun kazandığı eşsiz bir zafer var. 30 Ağustos darbecilerin değil, Atatürk'ün ordusunun zaferidir. FETÖ'cü askerlerin yaptığı bir darbe girişiminin faturası, Atatürk'ün bize armağanı olan Zafer Bayramı'na çıkarılamaz. Tam tersine daha bir coşkuyla kutlanması gerekir." ifadesini kullandı. Atatürk, laiklik konusunda geçmişten farklı ılımlı mesajlar vermeye çalışan AK Parti'nin, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın kutlanmasını iptal etmesinin, samimiyet konusunda kuşku yaratacağını ileri süren Cankurtaran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bu konuda hükümete bir çağrıda bulunmasını istedi.