Siyaset CHP'li Muharrem İnce'den Tuncay Özkan'a çok sert adaylık tepkisi

CHP'li Muharrem İnce'den Tuncay Özkan'a çok sert adaylık tepkisi

15.12.2017 - 10:08 | Son Güncellenme:

CHP'nin İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın katıldığı bir televizyon programında “Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu ile görüştü, aday olmayacak” açıklamasına CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'den sert tepki geldi. İnce sosyal medya hesabından "Benim kararımı açıklamak Tuncay Özkan'a düşmez, basın sözcüm değil" dedi. Özkan da özür diledi.

CHPli Muharrem İnceden Tuncay Özkana çok sert adaylık tepkisi

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın Habertürk TV'de yayınlanan 'Açık ve Net' programda söylediği "Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüştü.Genel Başkanlığa aday olmayacak" dedi. Bu sözlere CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'den çok sert yanıt geldi.

Haberin Devamı

BASIN SÖZCÜM DEĞİL...

Muharrem İnce Twitter hesabından cevap verdi: "İzmir Milletvekili Tuncay Özkan katıldığı bir televizyon programında “1.5 ay önce CHP Genel Başkanı ile bir görüşme yaptığımı, o görüşmede 3-4 Şubat 2018 tarihinde yapılacak Kurultayımızda aday olmayacağımı açıkladığımı” söylemiş. Neresini düzelteyim? 1.5 ay önce böyle bir görüşme olmadı, Sayın Genel Başkan ile en son oğlumun düğün davetiyesini vermek için görüştüm.Henüz Kurultay süreci devam ederken, illerimizin büyük çoğunluğunda İl kongrelerimiz yapılmamış ve kurultay delegelerimiz seçilmemişken benim kararımı açıklamak Tuncay Özkan’a mı düşer? Kendisi benim basın sözcüm değildir. CHP Genel Başkan adayı olmak için Genel Başkan dahil kimseden icazet alınmaz, Kurultay Delegelerimizin en az 1/10’nun imzasını bulan aday olur. Türkiye’nin bunca sorunu varken amacım partimin bir Milletvekili ile polemiğe girmek değil doğru bilgilendirmeyi yapmaktır. Herkes televizyonda ne konuştuğuna dikkat etmek zorundadır."

Haberin Devamı

ÖZKAN ÖZÜR DİLEDİ

Tuncay Özkan da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İnce'den özür diledi. Özkan, "Kübra Par’a açıklamalarım yanlış anlaşılmış. @vekilince nin basın danışmanı veya sözcüsü değilim. Onun adına açıklama yapmadım. Haddim değil.Sadece daha önce basına yasıyan sözlerini tekrarladım.Adaylık kendi takdiridir. Yanlış anlaşılan sözlerimden dolayı özür dilerim"