İstanbul CHP’Lİ TANAL KANALTÜRK BİNASINI ZİYARET ETTİ

CHP’Lİ TANAL KANALTÜRK BİNASINI ZİYARET ETTİ

01.09.2015 - 11:12 | Son Güncellenme:

.

CHP’Lİ TANAL KANALTÜRK BİNASINI ZİYARET ETTİ

Koza İpek Holdinge yönelik operasyonlar Ankara’da devam ederken, operasyona tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Talan, Mecidiyeköy’deki Kanaltürk binasını ziyaret etti.
Koza İpek Holdinge sabah erken saatlerde çok sayıda polis eşliğinde operasyon başlatıldı. Koza İpek Holdinge yönelik operasyon Ankara’da devam ederken, operasyona tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Talan da Mecidiyeköy’deki Kanaltürk binasını ziyaret etti. Mecidiyeköy Ortaklar Caddesindeki binada bir hareketlilik görülmezken Tanal burada bir açıklama yaptı.
Mahmut Talan, düşünce özgürlüğüne baskı yapıldığını iddia ederek “Muhalif iş adamlarına bir operasyonun başlatılacağı yazılıyordu ama ben inanmıyorum. Bu girişimci özgülüğünü tehdit eden bir durumdur. Bunun bir idam kararından farkı yoktur. Anayasamızın 28’inci maddesinde ‘Basın hürdür. Sansür edilemez. Herkes düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim ve başka yollarla ifade edilebilir’ diyor. Burada basına yapılan baskı düşünce özgürlüğüne, ifade özgürlüğüne, öğrenme özgürlüğüne yapılan baskındır” dedi.
Mahmut Talan açıklamalarının ardından kurumların bulunduğu binayı ziyaret etti.

Yazarlar