Siyaset CHP'li Tezcan'dan meclise eleştiri

CHP'li Tezcan'dan meclise eleştiri

24.01.2017 - 17:52 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, anayasa değişikliğine ilişkin, "Nasıl yanlış hesap Bağdat'tan dönerse Meclisin yanlışı da halktan dönecek." dedi.

CHPli Tezcandan meclise eleştiri

Tezcan, TBMM Genel Kurulunda referandum aralığında kabul edilerek kanunlaşan anayasa değişikliğine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Artık halka gideceklerini, milletten, Meclisin yaptığı yanlışı düzeltmesini isteyeceklerini aktaran Tezcan, "Nasıl yanlış hesap Bağdat'tan dönerse, Meclisin yanlışı da halktan dönecek. Biz referandumda halkın buna buna 'hayır' diyeceğine inanıyoruz. Çünkü bizim milletimiz gerçekten demokrasiye inanmış, bir kişinin bütün yetkileri elinde toplamasından rahatsız olacak, bu konuda güç sarhoşluğunu affetmeyecek bir millettir. Güç sarhoşluğunun Türkiye'yi dönüşü zor maceralara ve mecralara sürükleneceğini anlatacağız." diye konuştu.

"Eski, yeni bütün milletvekilleri seferber olacak"

Tezcan, referandum sürecinde, 81 ilin her yerine, milletvekillerini, bütün kadrolarını, eski siyasetçileri, herkesi seferber edeceklerini anlattı.

Haberin Devamı

Bu kampanyanın sadece CHP'nin değil, demokrasi isteyen, tek adam rejimi istemeyen herkesin kampanyası olacağını dile getiren Tezcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kampanya güç sarhoşluğuyla Türkiye'yi bir felakete sürüklenmesini önlemek isteyen herkesin kampanyası. O yüzden eski, yeni milletvekili, CHP'li ya da bir başka siyasi partiden olursa olsun ya da siyasetten aktif olarak çekilmiş ama Türkiye için kaygı duyan herkesi harekete geçireceğiz. Girmediğimiz kapı kalmayacak. Bu bir genel seçim değil. Vatandaşın hangi partiye oy verdiğiyle, hangi lideri sevdiğiyle meşgul olmayacağız. Bizim işimiz bu değil. Bizim işimiz Türkiye'yi, demokrasiyi sevip sevmeme üzerine. Liderlerini herkes sevebilir. Ama bu mesele sevdiğin lidere yetki verip vermeme meselesi değil, Türkiye'nin geleceğini kurtarma meselesi. Türkiye, bir kişinin aklıyla yönetilemeyecek kadar büyüktür. Tek kişinin aklı değil, ortak akılla yönetilen bir Türkiye istiyoruz diyeceğiz.

Terörsüz bir Türkiye istiyoruz, bunun için 'hayır' verin diyeceğiz. Bugüne kadar ne istediler de yapamadılar, yetki de verdik, bunun için 'hayır' diyeceğiz. Tek kişinin aklı değil, ortak akıl istiyoruz, talimat değil danışma istiyoruz. Bunun için 'hayır' diyeceğiz. Zengin bir Türkiye istiyoruz, işsizliğin yoksulluğun olmadığı Türkiye istiyoruz. Bunun için 'hayır' diyeceğiz. Ortak aklı egemen kılmak için 'hayır' diyelim diyeceğiz. Türkiye'de bir kişinin, bir partinin genel başkanı, herkesin cumhurbaşkanı, herkesin başkanı olamaz. Senin hiç oy vermediğin, arzu etmediğin bir partinin genel başkanını cumhurbaşkanı olarak görmek ister misin diye soracağız. Devlet partisi ve parti devleti olması, Türkiye'nin hayrına mıdır diye soracağız. Bunun için 'hayır' diyeceğiz. Eğer devlet bir parti devleti olursa, sen o partiden değilsen devlet kapısında yerin olmayacak, bunun için 'hayır' diyeceğiz."

Haberin Devamı

"Yetki, kredi vermenin sonuna geldi"

Referandumdan hayır çıkacağını savunan Tezcan, azami hayırı çıkaracaklarını söyledi.

Tezcan, her iktidarın halk nezdinde kredisinin tükeneceği bir noktanın bulunduğunu, AK Parti iktidarına 15 yıldan bu yana halkın tek başına, neredeyse anayasayı değiştirecek çoğunlukta yetki verdiğini söyledi. Tezcan, Türkiye'nin halen terör, iç çatışmalardan, ekonomik krizlerden kurtulamadığını ileri sürdü. Tezcan, bu süre içinde halkın artık yetki, kredi vermenin sonuna geldiğini bu referandumda göstereceğini öne sürdü.

Haberin Devamı

CHP'nin Anayasa Mahkemesine gidip gitmeyeceği sorusu üzerine Tezcan, hazırlıklarını sürdürdüklerini ancak bunun Merkez Yönetim Kurulunun kararına bağlı olduğunu belirtti.

Tezcan, erken seçim ihtimali olup olmadığı sorusuna, "Biz erken seçime her zaman hazırız. Referandumdan sonra referandumda geçmezse erken seçime gideceklerse buyursunlar, milletten bir kere daha tokat yerler. Geçip de erken seçime gideceklerse yine buyursunlar. Geçtikten sonra ne deyip erken seçime gidecekler. Biz milletin karar vereceği her yerde varız." karşılığını verdi.