Gündem CHP'li Tezcan'ı vuran saldırgan tutuklandı

CHP'li Tezcan'ı vuran saldırgan tutuklandı

02.11.2016 - 18:25 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ı vuran Alparslan Sargın tutuklandı, iki kişi serbest bırakıldı.

CHPli Tezcanı vuran saldırgan tutuklandı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ı yemek yediği restoranda sağ baldırından tabancayla yaralayan ve Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı tarafından sorgulanan Alparslan Sargın, sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Sargın'ın olay günü yanında bulunan ve aynı gün polise teslim olan Fatih Yeşilyurt ile iş ortağı İrfan Türkmen ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Haberin Devamı

POLİSTEKİ İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Tezcan'a silahlı saldırıda bulunmak iddiasıyla tutuklanan Alparslan A, polise verdiği ifadede, "Emlakçılık, araba alım satım işi yapıyorum. Hiçbir siyasi partiye ve derneğe üyeliğim bulunmamaktadır. Olay günü yanımda bulunan F.Y ile çocukluk arkadaşıyım. Birlikte restorana gittik. Alkol alıp yemek yemeğe başladık. Bu sırada CHP'li grubun geleceği söylenerek bizi balkona almak istediler. Biz yerimizden kalkmak istemedik. Masalar birleştirildi. Grup yaklaşık 45 dakika sonra geldi. Grupla gelen Bülent Tezcan'a, hatırladığım kadarıyla 6-7 ay önce katıldığı HDP kongresinde ölen PKK'lı teröristlerin saygı duruşuna katıldığı için ona karşı bir sinirim, kızgınlığım vardı. Bu kızgınlığım şahsiydi. Bu nedenle Tezcan'ı vurma düşüncesi alkolün etkisiyle aklımdan birkaç defa geçti. Bu sinirim nedeniyle antidepresan ilaçlar kullanıyorum. Bir anlık sinir ve alkolün etkisiyle Tezcan'ın sağ baldırına dayayıp bir el ateş ettim. Öldürmek gibi bir kastım yoktu." görüşlerine yer verdi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ı 29 Ekim'de bir restoranda yemek yediği esnada ayağından silahla vurarak yaralayan Alparslan S, Kuşadası ilçesinde yakalanmış, yanındaki arkadaşı F.Y. ise teslim olmuştu. Olaya ilişkin daha sonra İ.T. de gözaltına alınmıştı.