Gündem CHP’li vekilden Meclis Başkanı’na ‘Bayan’ tepkisi

CHP’li vekilden Meclis Başkanı’na ‘Bayan’ tepkisi

30.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, 8 Haziran günü vereceği iftar yemeğine davet mektubunda kadın milletvekilleri için “bayan milletvekilleri” ibaresini kullanan TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı toplumsal cinsiyet farkındalığı sağlaması için TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu toplantılarına davet etti.

CHP’li vekilden  Meclis Başkanı’na ‘Bayan’ tepkisi

TBMM Başkanı Kahraman, kadın milletvekillerine yazdığı mektupta, “TBMM’de temsil edilen siyasi partilerimizin değerli bayan milletvekilleri ile 8 Mart 2016 tarihinde Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle gerçekleştirilmiş olan toplantımızda, 8 Haziran 2016 Çarşamba günü iftar yemeğimizde tekrar buluşulması hususunda karar almıştık. Bu kapsamda anılan günde verilecek olan iftar yemeğini onurlandırmanızı bekler, şimdiden Ramazanınızı tebrik eder, hayırlı çalışmalar temennisi ile selamlarımı ve en iyi dilekleimi sunarım” ifadesini kullandı.

Üstünü çizdi
CHP’li Özdemir, kendisine gönderilen mektubu, sosyal medya hesabında paylaşırken, mektupta yer alan “bayan” ifadesinin üstünü çizdi. Özdemir, “Toplumsal cinsiyet farkındadığı için TBMM Başkanı’nı Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na davet ediyorum” dedi.