Siyaset CHP'li vekilden şok iddia! 2 bin 600 genç işsiz kalacak

CHP'li vekilden şok iddia! 2 bin 600 genç işsiz kalacak

15.06.2016 - 17:03 | Son Güncellenme:

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, "Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteğine kısıtlama getirilmesi en az 2 bin 600 genci işsiz bırakacak." dedi.

CHPli vekilden şok iddia 2 bin 600 genç işsiz kalacak

Sarıbal, beraberindeki tarımsal danışmanlarla Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 2016 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı'nın 5 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlandığını belirtti.

Haberin Devamı

Tarımsal desteklemelere ilişkin kararda, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteğine kısıtlama getirildiğini ifade eden Sarıbal, 2016 yılı destekleme kararnamesinde bu hizmeti vereceklerin, "Ziraat odası ve üretici örgütleri" olarak belirlendiğini kaydetti.

Tarım danışmanlarının, üretimin, kalitenin, verimliliğin artması noktasında çok önemli katkılarda bulunduğunu anlatan CHP'li Sarıbal, yapılan bu değişikliğin en az 2 bin 600 genci işsiz bırakacağını bildirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e sorunu ilettiklerini ve kendilerine, "Bu gençleri işsiz bırakmayacağız" sözü verdiğini aktaran Sarıbal, "Bu sözün gereğinin yerine getirilmesini diliyorum." dedi.

Tarımda ithalata 13 yılda 155 milyar dolar vermiş bir ülkenin, "Bütçesizlikten bahsedemeyeceğini" savunan Sarıbal, "Umarız bakanlık bu yanlıştan dönecek, bu arkadaşların ülkeye katkı koymasını sağlayacaktır. Bu arkadaşlar mesleklerini yapmak istiyorlar." diye konuştu.