Kilis Chp Lideri Kılıçdaroğlu'na Kilis'ten 'Evet' Gazetesi Ve Kitapçığı Gönderildi

Chp Lideri Kılıçdaroğlu'na Kilis'ten 'Evet' Gazetesi Ve Kitapçığı Gönderildi

07.03.2017 - 18:03 | Son Güncellenme:

.

Chp Lideri Kılıçdaroğluna Kilisten Evet Gazetesi Ve Kitapçığı Gönderildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" ile ilgili yaptığı gafın ardından Kilis’ten ’evet’ gazetesi ve kitapçığı gönderildi.
Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı sistemi ve yeni anayasa için yapılan halk oylaması ile ilgili değerlendirmede, “Düşünün yeni modeli kurduk. Halk seçti cumhurbaşkanını, başbakan da başkası oldu. Cumhurbaşkanı başka partinin genel başkanı, başbakan da başka bir partinin genel başkanı. Asıl kavga o zaman çıkacak, asıl onu düşünmemiz lazım" ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdarnoğlu’na "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" ile ilgili yaptığı gafın ardından AK Parti Kilis İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Nedim Bellitürk, ‘evet’ gazetesi ve kitapçığı gönderdi. PTT binası önünde basın açıklaması yapan Bellitürk, "Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere siyaset anlayışımızda ufuklar açan birçok liderden gördüğümüz, öğrendiğimiz siyasetin millete, ümmete ve insanlığa hizmet edebilmek için bir araç olduğudur. Siyaseti amaç haline getiren kişiliğin kendisinden başka kimseye faydalı olamayacağı ve bozuk bir ruh haline sahip olduğu tarihte ve günümüzde de birçok örnekle karşımıza çıkmaktadır. Siyaset yapmayı amaç haline getirmiş siyasi yapılar yahut kişiler millet nazarında hiçbir zaman teveccüh göremediği gibi uzun vadede kazanlardan olmadıkları defalarca tatbik edilmiştir" dedi.
Kılıçdaroğlu’nun bile henüz yeni sistemi anlayamadığını savunan Bellitürk, yeni sistem hakkında bilgiler vererek, "Müsaade ederseniz öncelikle başta CHP Genel Başkanı başta olmak üzere CHP’lilere anayasa değişikliğinin temelde değiştirdiği birkaç konudan bahsetmemiz elzem hale gelmiş. Getirilen yeni cumhurbaşkanlığı sistemiyle kuvvetler ayrılığı daha sert biçimde ortaya çıkmaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu bir milletvekilidir ve milletvekilinin asli görevi yapılan yasama faaliyetleri sırasında milleti Parlamentoda temsil etmektir. Genel Müdürün, değişikliğin bir sayfasını karıştırmayıp, değişikliğin milletin menfaatine olup olmadığını sorgulamadan doğrudan ’hayır’ demeyi amaç haline getirdiği, dünkü açıklamasında gün yüzüne çıkmıştır. Açıklama tam manasıyla fecaattir. Gerçeklerden ve doğrulardan uzak, millet için çalışmayı bırakmış sadece siyaset yapmayı amaç haline getirmiş bu zihniyet milletin iradesini yansıtmak olan asıl gayeyi çoktan unutmuştur. Sadece AK Parti’ye muhalefet yapmak ya da bu milleti kandırmaktır. Ana muhalefet partisinin ve genel müdürün düştüğü bu durum millet adına gerçekten bizleri endişelendirmektedir" şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadeleri ile Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulunan Bellitürk, "Biz kendilerini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Siyasetin tek limanı ahlaktır’ sözleriyle millet için doğru ve ahlaklı siyaset yapmaya davet ediyoruz. Anayasa değişikliğini idrak etmeleri adına, yeni sistemin Türkiye’ye ve milletimize kazanımlarını anlatmak adına kapımız her zaman açıktır. Bu fecaat bize bir kez daha göstermiştir ki birileri ahlaksızca milleti kandırmak adına çalışmaktadır. AK Gençlik olarak önümüzdeki 40 günde kapı kapı, kişi kişi çalışmalarımıza daha güçlü daha hızlı devam ederek yeni anayasa değişikliğinin Millet için Evet olduğunu anlatacağız. 16 Nisan inşallah daha güçlü Türkiye’nin miladı olacak, 16 Nisandan sonra bu devleti sadece gerçek sahibi millet yönetecektir” dedi.
Bellitürk, meydanlara yeni anayasayı okumadan çıktığını ileri sürdüğü Kılıçdaroğlu’na, gönderdikleri kitapçık ve gazeteyi okumadan sandık başına gitmemesi tavsiyesinde bulundu.