Siyaset CHP Lideri Kılıçdaroğlu parti grubunda konuştu

CHP Lideri Kılıçdaroğlu parti grubunda konuştu

03.10.2017 - 16:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifa eden eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a ‘Neden istifa ettin’ diye sordu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu parti grubunda konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Hükümeti eleştiren CHP lideri, bu ülkenin insanlarıyla demokrasiyi güçlendireceklerini, Türkiye'yi çağdaş uygarlığa ulaştıracaklarını ve asla yollarından dönmeyeceklerini söyledi. Dün iki ayrı olay yaşadıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, Fransa'daki kundaklama olayında hayatını kaybeden Türklere Allah'tan rahmet dilerken, olayın mutlaka aydınlatılması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Las Vegas'ta yaşanan saldırıya ilişkin de Kılıçdaroğlu, teröre karşı bütün ülkelerin ortak tavır sergilemesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, "Terör nerede kendini gösterirse göstersin karşı durmak zorundayız. Amerikalılara başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Umuyoruz dünya ve Türkiye terörden tümüyle kurtulmuş olur" diye konuştu.

5 SORUNDAN BAHSETTİM

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, 13 Temmuz 2015’te Haziran seçimlerinden sonra Ahmet Davutoğlu’nun koalisyon için CHP’ye geldiği zaman Davutoğlu’na Türkiye’nin 5 temel sorunundan bahsettiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin 5 temel sorununun demokrasi, ekonomi, eğitim, toplumsal barışı sağlama ve dış politika alanlarında olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

BERBEROĞLU’NUN HİÇ SUÇU YOK

Hapishaneler tıka basa doldu, damatlar dışarıda, parası olanlar dışarıda, bir de dayısı olanlar dışarıda. Diğerleri tamamen içerde, milletvekilleri de içerde. Bizim bir milletvekilimiz var, onurlu bir milletvekilimiz var, Sayın Enis Berberoğlu. Onu buradan saygıyla selamlıyorum. Açıkça söylüyorum; Enis Berberoğlu'nun toplu iğne ucu kadar hiçbir suçu yok. Suç unsuru yok. Dosyasında da yok. Ama ömür boyu hapse mahkum edildi. Sonra iyi niyet dolayısıyla 25 yıl ağır cezaya mahkum edildi. Kararı veren hakim, hakim değil. Dava dosyasını hazırlayan savcı da savcı değil. Gün gelecek Enis Bey onuruyla dışarıya çıkacak, onu mahkum edenleri tarih unutmayacaktır.

YÜKSEK MAHKEMEYİ ELEŞTİRDİ

Anayasa Mahkemesi üyelerine de eleştirilerde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce verilen benzer kararlar bulunduğuna ve bir içtihat oluştuğuna dikkati çekti. Kılıçdaroğlu, "Verilen kararın arkasında durmak içtihat yaratmaktır. Enis Berberoğlu olayında alt mahkeme, üst mahkemeye açıkça meydan okumuştur" diye konuştu.

NEDEN İSTİFA ETTİN

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasını ve bazı belediye başkanları hakkında konuşulan istifa iddialarını hatırlatan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,Neden istifa ettiniz’ diye sordu.Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerine yönelik soruşturmalara da tepki gösterdi.