Siyaset CHP, Meclis'te yapılacak törene katılmayacağını açıkladı

CHP, Meclis'te yapılacak törene katılmayacağını açıkladı

14.07.2017 - 12:02 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli  Ağbaba, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında  Meclis'te 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan sabah saat 02.32'de düzenlenecek  törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılmayacağını söyledi.

CHP, Mecliste yapılacak törene katılmayacağını açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Meclis'te yapılacak 15 Temmuz anma törenine katılmayacaklarını açıkladı. Ağbaba, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişiminin birinci yılında, sokağa çıkarak darbeyi önleyen millete teşekkür etti, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.Darbe girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü hal (OHAL) ve bu kapsamdaki kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) yalnızca FETÖ ile mücadele edilmediğini, aynı zamanda iktidara muhalif tüm kesimlerin terbiye edilmeye çalışıldığını ileri süren Ağbaba, OHAL'in amacından saptırıldığını, FETÖ ile hiçbir ilgisi olmadığı halde iktidarı eleştiren pek çok kişinin tutuklandığını, cezaevine konulduğunu savundu.

Haberin Devamı

TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonunun raporunu ve Komisyon Başkanı Reşat Petek'i eleştiren Ağbaba, şunları söyledi: "Darbe komisyon raporuna ilk kez bir trollemeyi görüyoruz. CHP, MHP ve HDP muhalefet şerhi yazıyor, birleştiriliyor. Şerhten sonra AKP rapora ilave yapıyor. Bu resmen yankesiciliktir. Reşat Petek'in geçmişi bellidir. Buradan söylüyorum; benim hakkımda dava açsın, Reşat Petek FETÖ'cüdür. Reşat Petek ile program yapanlar bugün Silivri Cezaevi'nde yatmaktadır. Reşat Petek'in o başkanlığa getirilmesinin sebebi tam da budur. Eli kolu bağlanmış, kafasının üzerinde sallanan bir kılıç, o korkuyla ne denirse yapmaktadır. Daha dün televizyon kanallarında utanmadan FETÖ'yü pazarlayanlar, bugün darbe komisyonu başkanı olmuştur. Böyle bir rezillik tarihimizde yaşanmamıştır. Yazılmış rapora, tekrar rapor yazdılar. Tam bir komedi. Bu darbe komisyonunda kimler BayLock'cu araştırılsın."

Haberin Devamı

Ağbaba, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Mecliste 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan sabah saat 02.32'de düzenlenecek törene CHP'nin katılıp katılmayacağının sorulması üzerine ise "Genel Başkanımız katılmayacak bu törene" dedi. Darbe girişimi sırasında CHP milletvekillerinin de Mecliste olduğunu ve demokrasiye sahip çıktıklarını, bu tutumlarının Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ı da memnun ettiğini anlatan Ağbaba, "AKP Genel Başkanı'nın himayelerindeki bir törene katılmayacağımızı söylemek isteriz." değerlendirmesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yönelik, "Sokağa çıkamayacak hale gelir." yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Ağbaba, partilerinin terörize edilmeye çalışıldığını, hedef gösterildiğini ileri sürerek, bu oyunlara gelmeyeceklerini, karşılığı yalnızca alkışlarla vereceklerini dile getirdi.