Kilis CHP milletvekilleri KESOB'u ziyaret etti

CHP milletvekilleri KESOB'u ziyaret etti

25.08.2015 - 16:56 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından görevlendirilen 3 milletvekili Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ömer Sevengül ile yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

CHP milletvekilleri KESOBu ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından görevlendirilen 3 milletvekili Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ömer Sevengül ile yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.
CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Muğla Milletvekili Süha Aldan CHP Kilis İl Başkanı Abidin Uslu, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte KESOB Başkanı Ömer Sevengül yönetim kurulu ve oda başkanlarını ziyaret etti.
KESOB Başkanı Ömer Sevengül, yaptığı konuşmada, esnafın aylardın perişan olduğunu ifade ederek, “Gerek büyük esnaf gerekse küçük esnafımız aylardır sıkıntı içerisindedir. Bir an önce esnafımızın rahatlaması gerekiyor. Son günlerde yaşanan terör olayları hakikaten milletimizi derinden üzmüştür. Bir an önce terör sorunu çözülmesi gerekiyor. Ben şahsım bu ülkede kürt sorunu olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Kürtlerden başbakan, cumhurbaşkanı, milletvekili., bakan, savcı, hakim oluyor. Olmayın diyen yok. Bu nedenle bu ülkede kürt sorunu değil, bence terör sorunu vardır. Bölücülük sorunu vardır.”
Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, koalisyon görüşmelerinin neden başarısızlıkla sonuçlandığını anlatmak için Kilis’e geldiklerini ifade ederek, “Sayın Başbakan ile Genel Başkanımızın koalisyon görüşmelerinin tutanakları var. Gerekirse açıklarız. Hükümet kurmak isteyen biziz, engelleyen AKP’dir. Çünük hükümet kurma yetkisi AKP’ye verilmiştir. Bir başarısızlık var ise bu başbakanın tutumundan kaynaklandığı içindir. Kamu oyuna sanki CHP istememiş gibi lans etmek istiyorlar.Bu doğru bir yaklaşım değildir.”
CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, 7 Haziran sonrası oluşan tabloyu herkese anlatmak amacıyla il il gezdiklerini ifade ederek, “7 Haziran seçimlerinden önce 3 tane aynı söylemleri söylemiştir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, üç parti ile koalisyon oluşturalım, yüzde 60’lık bir blokla Türkiye’yi yönetelim isteğinde bulunuldu. Buna önce MHP sonra HDP karşı çıktı. Böylece koalisyon görüşmeleri iki partinin karşı çıkması nedeniyle olmadı.”
CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, yapılacak erken seçimde kaybedenin AKP olacağını ifade ederek, “Yapılan anketlerde gösteriyor. Yakın bir süreçte tek başına iktidar olunmayacağını, bu nedenle seçimden sonrada yine koalisyon seçenekleri ortaya çıkacaktır. Bütün anketler bunu gösteriyor.”