Yalova Chp'nin Berberoğlu'nun Tutuklanmasına Tepki Yürüyüşü

Chp'nin Berberoğlu'nun Tutuklanmasına Tepki Yürüyüşü

17.06.2017 - 15:04 | Son Güncellenme:

.

Chpnin Berberoğlunun Tutuklanmasına Tepki Yürüyüşü

YALOVA (AA) - CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Bu ülkede şeffaflık olacak, hukuk olacak, adil yargılanma olacak." dedi.

Haberin Devamı

İnce, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması ilgili Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde partililerle bir araya geldi.

Milletvekilleri Enis Berberoğlu'nun haksız yere tutuklandığını savunan İnce, şöyle konuştu:

"Türkiye'de bir zulüm var. Milletvekilimizi içeri atıyorlar. Bu ülkede şeffaflık olacak, hukuk olacak, adil yargılanma olacak. Türkiye'nin burada çıkması bazı eylemlere ihtiyacı var. Birincisi hukuk devleti. Yargıya olan güvenin yeniden kurulması. Mahkeme karşısında herkesin eşit, adil olması.

- Kamuda liyakat

İkincisi kamuda liyakat. Nitelikli bir devlet yönetimi. Devlet yönetiminde işe girerken ya da işte yükselirken devlet senin dininle, dilinle, ırkınla, mezhebinle, siyasi görüşünle, cinsiyetinle hiçbir şeyinle ilgilenmemesi lazım. Bunu kurmamız lazım. Devletin etnisite karşısında, inançlar karşısında, cinsiyet karşısında kör olmasını sağlamamız lazım. Devlet bunu görmeyecek. Devlet bununla ilgilenmeyecek. Üçüncü ayağı ise hesap verebilen şeffaf bir devlet olmalı."

Haberin Devamı

- Bahçeliye tepki

Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşlerinin hedefine ulaşacağını belirten İnce, şunları kaydetti:

"Milletvekilimiz tutuklu, hapiste. Genel başkanımız bir yürüyüş başlattı. Bende gideceğim, katılacağım. Bu yürüyüşün hedefine ulaşacağına inanıyorum. Doğru bir iş yapılmıştır. Destekliyoruz bizde partili olarak, partinin üyesi olarak milletvekili olarak. Yalnız Bahçeli'ye bir çift sözüm var. Yani sen sarayın sözcüsü müsün? Sana mı kaldı cevap vermek. Otur oturduğun yerde.

Sana mı kaldı cevap vermek, haddini bil. Yani sayın genel başkan kibarlığından bir gün Bahçeli'ye de hukuk lazım olabilir demiş ama ben bu sefere mahsus daha bir şey demeyeyim ama bir dahakine haddini bildiren en kötü cevabı vereceğimden kuşkusu olmasın. Ona mı kalmış. Milletvekilimiz hapse atılmış, partinin genel başkanı bir eylem koyuyor, örgüt bir eylem koyuyor. Bahçeli cevap veriyor."