Siyaset CHP İstanbul İl Başkanı belli oldu

CHP İstanbul İl Başkanı belli oldu

14.01.2018 - 01:34 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul İl Başkanlığına Canan Kaftancıoğlu seçildi. Kaftancıoğlu 325, Cemal Canpolat 318 oy aldı. Kaftancıoğlu, CHP'nin İstanbul'un ilk kadın başkanı oldu.

CHP İstanbul İl Başkanı belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul'da yeni dönem. 36. Olağan İl Kongresi'nde il başkanlığına Canan Kaftancıoğlu seçildi. Bostancı Gösteri Merkezi'nde yapılan kongreye çok sayıda partili katıldı. 643 delegenin oy kullandığı kongrede, Canan Kaftancıoğlu'nun yer aldığı mavi liste 325, mevcut il başkanı Cemal Canpolat'ın beyaz listesi ise 318 oy aldı.

Haberin Devamı

DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

CHP kongresinde dikkat çeken bir ayrıntı ise 14 ilçe belediye başkanın 10 tanesi Kaftancıoğlu'nun kurultay delegesi listesinde yer alırken, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile görevden alınan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin ise Cemal Campolat'ın kurultay delegesi listesinde yer alması dikkat çekti. 2015 yılında yapılan seçimi Canpolat 29 oy farkla kazanmış ama 322 oy almıştı.

TEŞEKKÜR ETTİ!

Oylama sonucunun açıklanmasının ardından kürsüye gelen Kaftancıoğlu, teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: ''Örgütümle kazanacağım demiştim ve öyle oldu. İyi ki varsınız, hepimiz çok çalıştık, çok yorulduk. Güzel organize ettiği için Cemal Canpolat ve ekibine teşekkür ediyoruz. Biz ne demiştik, söylediğimiz şeyi yapacağız, yapmayacağımız şeyi de söylemeyeceğiz diye, şimdi şunu söylüyorum'' dedi.

Haberin Devamı

CHP İstanbul İl Başkanı belli oldu

BİR İLKİ BAŞARDI

Kaftancıoğlu CHP'nin İstanbul İl Başkanı seçilen ilk kadın olma özelliğini taşıyor. Motosiklet tutkusu ile bilinen Kaftancıoğlu 1980 yılında öldürülen gazeteci Ümit Kaftancıoğlu'nun gelini. Dr. Ali Naki Kaftancıoğlu ile evli olan Çağım Işık isminde bir kızı bulunuyor. Kaftancıoğlu Rocky isminde sahiplenilmiş dört ayaklı bir oğlu bulunuyor.