Siyaset CHP’nin mitingine katılanlar HDP’li

CHP’nin mitingine katılanlar HDP’li

13.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP adayı İnce’nin önceki günkü Diyarbakır mitingine ilişkin, “İstihbarattan aldığım bilgi, bu mitinge katılanların neredeyse tamamına yakını HDP’li. Kimlerle oturup kalktıkları ortada” ifadelerini kullandı

CHP’nin mitingine katılanlar HDP’li

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin önceki gün yaptığı Diyarbakır mitingine katılanların tamamına yakınının HDP’lilerden oluştuğunu, bu bilginin istihbarattan kendisine geldiğini söyledi. Erdoğan, eleştirilerini “Kimlerle oturup kalktıkları ortada” sözleriyle sürdürdü.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün partisinin Eskişehir mitinginde özetle şunları söyledi:

KİMSE İNCİTİLMEDİ: Ak Parti, 16 yıldır bu ülkeye sadece hizmet etmiştir, eser kazanmıştır. Bu ülkede 16 yıldır terör örgütleri ve onları destekleyenler dışında hiç kimse incitilmedi. Tercihimizi bir kez daha hizmet siyasetinden yana kullanıyor muyuz? Ötekiler bol bol geyik muhabbeti yapıyorlar. Biz olmasak kürsüde söyleyecek söz bulamazlar. Arada latife olsun diye onlara takılmıyor değiliz. Asıl gündemimiz hizmetlerdir.

ADAM İŞİNİ BİLİYOR: Siyaset iddia ve icraat işidir. Hamdolsun bizde ikisi de var. İddiamız en büyük 10 ekonomiden biri haine getirmek. İcraatımız 16 yılda ülkemizi 35 kat büyütmüş olmamızdır. İlk çeyrekte büyüme açıklandı, 7,4. Bay Kemal, Bay Muharrem anlamaz. ‘Sizin cebinize girdi mi?’ diyor. Adam büyüme tanımını anlamamış. YHT hatları neyle yapılıyor? Büyümeyen ülke bunları yapabilir mi? Ben yerli otomobil diyorum, ‘20 yıl geride’ diyor. Dünyada şu anda bir numara Tesla, Elon (Musk)geliyor beni ziyaret ediyor. Gerekirse ortaklaşa da böyle yatırım yapabilir miyiz diye. Adam işini biliyor, bunları kiminle yapacağını biliyor. Bay Muharrem, seni gelip ziyaret edecek hali yok. 2021’de yerli otomobili üreteceğiz. Şarj edilebilir aküler var, bu akü sistemi ile çalışacak... Pek çok şirket küresel operasyon merkezine İstanbul’u alıyor. Bay Muharrem şurada 12 gün kaldı. 12 günden sonra derslerine çalışırlar.

Haberin Devamı

İSTİHBARATA SORDUM: Diyarbakır’da miting yaptı, istihbarattan bilgi aldım. Katılanların tamamı HDP’li. Ya yok, Bay Kemal, Hakkâri’ye gitti bir tane Türk bayrağı yoktu, şimdi ders almışlar. Arada da ön taraflar da yabancı bayraklar vardı. Kimlerle oturup kalktıkları ortada. Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu.

ASIL KEK BUNLARA DENİR: Muhalefetin adayları ne vaat ediyor ne yapıyor? 146 projemizden biri olan millet kıraathanesi içindeki keklere takılmışlar. Bunların peşinden gidiyor. Asıl kek bunlara denir. Artık bu kadar geyik yeter. Bay Muharrem’e sorular sorayım, Terörle mücadele konusunda ne düşünüyor? Terörist başını Edirne’de ziyaret eden kişiden ne bekleyebilirsiniz? Askerlere ve komutanlara hakaretlerinden ne düşündüğünü anladık. Apoletlerini sökecekmiş, neyi söküyorsun? Milletim sana icazet vermeyecek. Komutan alkışlamış, beyefendi rahatsız olmuş. ‘Beni zayıf düşürüyor’ diyor. Ya sen zaten güçlü değilsin ki! Sana apolet sökme yetkisini vermeyecekleri gibi bu millet o apoleti Metin Temel Paşa’ya takmıştır. ‘Erdoğan söktü’ diyor. Erdoğan teröristlerden söktü. FETÖ terör örgütünden söktü siz zaten onlarla da berabersiniz. Onlarla hareket ediyorsunuz. Bay Kemal, Man Adası dedi, davayı açtım, kazandım. 197 bin liraya mahkum oldu. Fakir fukaraya onları dağıtırız.

Haberin Devamı

'CEVAP VER BAY MUHARREM'

Bay Muharrem FETÖ ile mücadele ve ihanet çetesinin elebaşının ülkemize iadesi hakkında ne düşünüyor. Telefonla ona bir şeyler fısıldamışlar. CHP heyetine belgeleri inceleme izni verdik. CHP heyeti raporunu sunmuş genel başkanı, ‘bu belgelere göre FETÖ ele başı iade edilmeli’ diyor. Ey Muharrem buna da cevap ver bakalım. (İnce’nin ve Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını izleterek) Bay Kemal diyor ki; ‘gönderdiğim arkadaşların raporlarına göre FETÖ ABD tarafından iade edilmesi gerek’ diyor ama genel başkanı böyle derken Bay Muharrem ne diyor, ‘gazete kupürü’ diyor. Bunlar kimden yana olduklarının farkında değil. Bunlar kayış attılar. Buna da cevap ver Bay Muharrem. Bunlar yalan söyler, iftira atar, bir şey olamamış gibi arkalarını döner giderler. Bu zat belki bu arada Demirtaş ile neler konuştu, anlatır onları da öğreniriz. Bu zat Kudüs hakkında mazlum ve mağdurlar hakkında ne düşünüyor. Dünya, Erdoğan ne düşünüyor biliyor.

Haberin Devamı

BAY KEMAL RAHATLASIN: Millet kıraathanelerinden rahatsız. Kumarhane dedi. Kıraathane ne demek? Çay kahve kek hatta çorba da alıyorlar. Bay Muharrem bunu da beğenmemiş. Fazla da yüklenmeyelim tüm yarışları kaybetmiş. Genel başkanı tüm seçimleri kaybetmiş, bu da CHP’deki seçimleri kaybetmiş. CHP’nin başındaki zata şimdi bu defa Muharrem İnce’ye yapıyorum; seçimden birinci çıkamazsak siyaseti bırakacağım diyebiliyor musun? Aynı sözü ver. Ver de Bay Kemal rahatlasın ya. Seçimden sonra İnce’nin de yeri tarihin tozlu rafları olacaktır.