Siyaset CHP’nin neye ‘evet’ dediğini gördünüz?

CHP’nin neye ‘evet’ dediğini gördünüz?

19.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, referandum sürecinde ilk mitingini gurbetçilere yaptı. Oberhausen kentinde 15 bin Türk vatandaşına hitap eden Yıldırım, özetle şunları söyledi:

CHP’nin neye  ‘evet’ dediğini  gördünüz

DÜNYA DUYSUN: Sizlerden bir isteğim var. 16 Nisan’da Türkiye sandığa gidiyor. Halk oylaması yapacak. Öyle bir cevap verin ki, bütün Avrupa duysun, sadece Almanya değil, öyle bir cevap verin ki bütün dünya duysun. Öyle bir cevap verin ki, Türkiye’de 80 milyon kardeşiniz duysun. Sandıkları patlatmaya hazır mısınız? Onlarca yıl terörle mücadelede dostlarımızdan ne yazık ki gerekli desteği görmedik. Türkiye’de kan döken ne kadar terör örgütü varsa, bu coğrafyada cirit atmalarına izin veriliyor. Şimdi de 15 Temmuz’da kan döken FETÖ örgütlerine bakıyoruz hamilik yapanlar var. FETÖ’yü dünyada sığındıkları inlerinde bulup adalete teslim edeceğiz.
YENİKAPI YÜKÜ: Ne yazık ki bir süre sonra bazıları Yenikapı yükünü, ruhunu taşıyamadı. Mağduriyet diyerek, yeniden FETÖ’nün dilini kullanmaya, mağduriyet bahanesiyle FETÖ’yü yeniden savunmaya başlayanlar oldu. MHP, bir kez daha milli duruş sergileyerek Yenikapı ruhuna sımsıkı sarıldı. Sayın Bahçeli Türkiye’nin önündeki tehdidi gördü ve ülkenin beka sorunu olduğunu gördü, FETÖ ve arkasındaki şer güçlerini gördü, bir araya geldik konuştuk, istişare yaptık Türkiye’de bir daha böyle tehditlerin yaşanmaması için köklü bir çözüm üretme yönünde mutabakata vardık. Bu köklü çözüm, işte sizlerin 16 Nisan’da sandığa giderek, onaylayacağınız anayasa değişikliğidir.
MERKEL 4’ÜNCÜ DEFA SEÇİLİYOR: Merkel dördüncü sefer seçime gidiyor. Ama bu sistemde ne kadar başarılı olursa olsun, en fazla 2 dönem seçilecek. 5 artı 5 etti, 10 yıl. Vatandaşın gönlünü kazanmamışsa, ilk seferde vatandaş yolcu eder. Ne diyorlar, ‘tartışmalı anayasa değişikliği’. Bugünler de bu topraklarda bu moda. Nesi tartışmalı? Onlar Türkiye’deki anayasa değişikliklerini tartışmasız bildikleri için. Niye, hep değişiklikler darbe ile olduğu için. Darbe olunca demokrasi ortadan kaldırılınca, Meclis ortadan kaldırılınca oturur anayasayı yazarsınız, sessiz sedasız anayasanız meydana gelir. Demokrasinin güzelliği bu.
AKLI FİKRİ OLMADIĞI İÇİN: Cumhurbaşkanı tarafsız olmuyormuş, partiliymiş. Ben şimdi AK Partili’yim diye devlet faaliyetlerinde bulunamayacak mıyım? Kılıçdaroğlu herhalde hiç aklı fikri olmadığı için, ya da hiç iktidar umudu olmadığı için takılmış oraya. Bu sistem CHP’yi de değiştirecek. Onlar yenilikten korkuyorlar, reformdan korkuyorlar. Onun için ‘hayır’ diyorlar. Bugüne kadar CHP’nin neye ‘evet’ dediğini gördünüz. Nerede hayırlı bir iş var, onun karşısında CHP’nin ‘hayır’ı var. Yanına HDP’yi de katmış, hayır türküsü söylüyorlar. Bölücü terör örgütleri de bu koroya katılmış gibi görünüyor. Hatta bölücü terör örgütü lideri diyor ki; ‘evet çıkarsa biz biteriz.’ Evet çıkacak siz de biteceksiniz, buradan ilan ediyorum.
ÖZAL’IN, TÜRKEŞ’İN HAYALİ: Nasıl Abdülhamid’in hayallerini gerçeğe dönüştürdükse, nasıl ki Gazi Mustafa Kemal’in muassır medeniyetler seviyesine ulaştıysak, şimdi de Özal’ın, Türkeş’in, Yazıcıoğlu’nun hayalleri gerçeğe dönüşüyor. Ülkemizin bekası için istikbalimiz için, istiklalimiz için tarihi adımı hep birlikte atıyoruz. Son dönemde hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız hakkında bu coğrafyada eksik bilgilendirmeden bir algı operasyonu sürüp gidiyor. Merkel ile yaptığımız görüşmede bütün bu konuları ele aldık. Burada Türkiye hakkındaki yalan yanlış beyanlara asla itibar etmeyin. Bizim ne yaptığımızı, 80 milyon biliyor.

Arkanızda Erdoğan var

Şunu bilmenizi istiyorum, burada asla yalnız değilsiniz. Sizin arkanızda 80 milyon kardeşinizin duası ve desteği var. Sizin arkanızda Başbakanınız Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanınız Recep Tayyip Erdoğan var. Sizin arkanızda Türkiye var, aziz Türk milleti var. Mavi kart sahibi gençlerimizin Türkiye’deki devlet dairelerinde çalışmasının yolunu açtık mı? Sizlerin de doğum yardımı, çeyiz, konut hesaplarından faydalanmasını sağladık mı? Özellikle çift dilli anaokul projelerini çok önemsiyoruz ve destekliyoruz. Almanca’yı Almanlardan daha iyi öğreneceksiniz, Türkçe’yi de aynı şekilde muhafaza edeceksiniz.