Siyaset CHP’nin TBMM yönetimi belirlendi

CHP’nin TBMM yönetimi belirlendi

09.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin mevcut grup başkanvekillerinden Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç yeni dönemde de görevlerine devam edecek. İnce’ye yakınlığı bilinen Yaşar Tüzün’ün aday gösterilmediği toplantıda, Levent Gök yeni TBMM Başkanvekili seçildi. CHP’nin Meclis Başkanı adayı ise çarşamba günü açıklanacak

CHP’nin TBMM yönetimi belirlendi

CHP’nin TBMM’deki yeni yönetimi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen grup toplantısında belirlendi. Toplantıda, CHP’nin 26. Dönem’deki üç grup başkanvekili; Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç yeniden seçildi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin yakın ekibinden TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün’ü yeniden aday göstermedi. Kılıçdaroğlu’nun tek aday olarak önerdiği Ankara Milletvekili Levent Gök, yeni TBMM Başkanvekili seçildi. Toplantıda bir konuşma yaparak, milletvekillerinden Meclis çalışmalarına ağırlık vermesini isteyen Kılıçdaroğlu’nun, “Yeni dönemde heyecanımızı koruyarak örnek bir çalışma yürütmeliyiz, siyasette örnek olmalıyız” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Katip üye sayısı üç

CHP TBMM Grup Genel Kurulu dün saat 13.00’te basına kapalı olarak toplandı. Toplantıda, partinin TBMM organlarının temsilcileri belirlendi. Toplantıda Kılıçdaroğlu, CHP’nin 26. Dönem’deki üç grup başkanvekili Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç’u yeni dönem için de aday gösterdi. Üç isim yapılan ilk tur oylamada kullanılan 136 oyun, 131’ini alarak yeniden seçildi. Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce’nin yakın ekibinde yer alan TBMM Başkanvekili Tüzün’ü ise yeniden aday göstermedi. Kılıçdaroğlu’nun tek aday olarak önerdiği Ankara Milletvekili Levent Gök, kullanılan oylardan 119’unu alarak ilk turda seçildi. Toplantıda, grup başkanvekilliği ve TBMM Başkanvekilliği’ne Kılıçdaroğlu’nun önerdiği isimler haricinde hiçbir isim aday olarak çıkmadı. Alınan bilgilere göre Tüzün, söz alarak yaptığı konuşmada, seçimlerin erkene alınması nedeniyle görev süresinin erken bittiğini anımsatarak yeni dönemde tekrar aday gösterilmeyi beklediğini ifade etti. Tüzün’ün, Kılıçdaroğlu’nun tek bir aday göstermesi nedeniyle, yeniden aday olmayı uygun bulmadığını dile getirdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

CHP’nin TBMM yönetimi belirlendi
Toplantıda, CHP listelerinden seçilen iki Saadet Partili ismin istifa etmesinin ardından dörtten üçe inen katip üyelikler ve bir TBMM İdare Amirliği için de seçim yapıldı. İki tur süren oylamada İdare Amirliği’ne Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, katip üyeliklere; Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve Sinop Milletvekili Barış Karadeniz seçildi. CHP’nin TBMM Başkanı adayı ise çarşamba günü ilan edilecek.

Kılıçdaroğlu’nun toplantıda yaptığı konuşmada milletvekillerine yeni döneme ilişkin mesajlar verdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, “Yeni dönemde heyecanımızı koruyarak örnek bir çalışma yürütmeliyiz, siyasette örnek olmalıyız. Seçim bölgenizde olduğu kadar Meclis’e de ağırlık verin. Meclis işlevsizleştirilmeye çalışılıyor ancak biz çalışmalarımızla farkımızı ortaya koyacağız. İlk kez milletvekili çıkardığımız 13 ilde vatandaşların sorunlarını gündemde tutacaksınız ki ‘iyi ki CHP’den vekil çıktı’ diyebilsinler” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

‘Disipline uyulmalı’

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında “parti içi disiplin” uyarısı yaparak, “Medyaya çıkacak arkadaşlar grup başkanvekillerine bilgi versinler. Grubumuz disiplin içinde hareket etmeli, herkes parti disiplinine uyulmalı. Parti içi tartışmalar parti içinde kalmalı. Herkesin kafasına göre konuşmasını doğru bulmuyorum” dediği belirtildi.

Yerel seçim mesajı

Kılıçdaroğlu’nun milletvekillerinden yerel seçimlere yönelik de çalışmalara başlamasını isteyerek, “Kendi yörelerinizde çalışma yaparken, belediye başkan adayları konusunda da kanaat edinin. Bölgede bilinen sevilen isimleri belirlerseniz bizler de o isimleri yapacağımız kamuoyu araştırmalarında değerlendiririz” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu, grup toplantısının ardından milletvekillerine bir restoranda yemek verdi.

CHP grubu Erdoğan’ı ayakta karşılamayacak

Grup Başkanvekili Özgür Özel, toplantı devam ederken yaptığı açıklamada, “Anamuhalefet partisi olarak Meclis’e sahip çıkmaya devam edeceğiz. Biz bu Meclis’te çatır çatır muhalefet etmeye, vatandaşın taleplerini dile getirmeye devam edeceğiz. Kimse Meclis’ten umudunu kesmesin. Çünkü bu Meclis’i ne Erdoğan kurdu ne de Erdoğan kapatabilir” dedi.

Haberin Devamı

Özel, CHP’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünkü yemin töreninde bulunacağını belirterek, “Daha önce Cumhurbaşkanı’nın tarafsız olduğu dönemlerde kim olursa olsun CHP grubu makama saygı için onu ayakta karşıladı. Erdoğan’ın da gelirken ayakta karşılandığı konuşmalar oldu. Ancak burası yasama meclisidir ve yürütmenin başı karşısında hiç ayağa kalkmadı. Bir partinin genel başkanına ayağa kalkma gibi bir geleneğimiz yok. Biz kalkmayacağız ancak kendisinin yemini sırasında salonda CHP bulunacak” ifadelerini kullandı.