Tekirdağ CHP SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI EŞKİNAT, TEKİRDAĞ’DAKİ TRAFİK SORUNUNU NASIL ÇÖZECEĞİNİ ANLATTI

CHP SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI EŞKİNAT, TEKİRDAĞ’DAKİ TRAFİK SORUNUNU NASIL ÇÖZECEĞİNİ ANLATTI

18.03.2014 - 10:45 | Son Güncellenme:

.

CHP SÜLEYMANPAŞA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI EŞKİNAT, TEKİRDAĞ’DAKİ TRAFİK SORUNUNU NASIL ÇÖZECEĞİNİ ANLATTI

CHP Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Ekrem Eşkinat, Süleymapaşa’daki trafik sorunun çözmek adına geliştirdiği projeleri ve yapacaklarını anlattı.
Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Ekrem Eşkinat, Süleymanpaşa’nın en büyük sorunu olan trafik sorunu için çözümlerinin hazır olduğunu ve belediye başkanı seçildiği gibi trafik sorununu ortadan kaldırmak için harekete geçeceğini belirterek projeleri ile açıkladı.
Trafik sorununu ortadan kaldırmak için öncelikle ulaşım planlamasının yapılması gerektiğinin altını çizen Eşkinat, “Plan ve çalışma revizyonundaki otopark gereksinimi önemle disipline edilecek. Kullanılmayan araçları kent dışına alacağız. Onlar için kent dışında depolama alanları yapacağız. Süleymanpaşa’ya kentlilerin ulaşmasında, ana arterler ve taşımacılık sorunları, kent içi uygulamalar, yaşayanların ve aktif kullanıcıların katılacağı ‘Ulaşım sorunları ve planlaması projesi’ ile çözümlenecek” dedi.
Sık sık gündeme gelen şehir içindeki otopark yetersizliğine değinen Eşkinat, şehrin göbeğine otoparklar dikmek yerine farklı çözümler geliştirdiklerini belirterek, “Yoğun yerleşim bölgelerindeki otopark ve sokak otopark uygulamalarında kısa süreli otopark düzenlemesi yapacağız. Bu alanlarda gereksinim süresince ücretsiz, gereksinim süresini aşan sürelerde ise ücret alınacak. Ayrıca bölgesel otoparklar yaparak bu otoparklardan kent merkezine ücretsiz taşıma yapacağız” şeklinde konuştu.
Süleymanpaşa’daki yeşil alanları azaltmamak adına şehir içinde yer altı otoparkları yapacaklarını ve otoparkların üst kısmını yeşil alana çevireceklerini belirten Eşkinat, Süleymanpaşa’daki donatılı yeşil alanları azaltmadan, ana arterlerde yaşanan araç park ihtiyacını gidermek için zemin altı katlı otoparklar yapacaklarını söyledi. Eşkinat, otopark binasının üstündeki alanın ise çocuk oyun alanları, oturma grupları, rekreasyon alanları, meydan gibi donatılarla zenginleştirileceğini kaydetti.
Engelli dostu modern bir otobüs terminali yapılacağının da müjdesini veren Eşkinat, “Süleymanpaşa’ya yeni ve modern, engelli dostu ‘Şehirlerarası Otobüs Terminali’ yapacağız. Terminal alanı içerisinde köy garajları ve toplu taşıma araçları park yerleri, otobüs peronları, yolcu bekleme salonları, büyük bir alışveriş merkezi, 5 yıldızlı bir otel, firma ofis alanları gibi modern bir otobüs terminalinde olması gereken her şeyi yapacağız” ifadelerini kullandı.
Son olarak yaya hakları hakkında konuşan Eşkinat, “Şehrimizde yaya önceliği trafik kültürünü yaygınlaştırmak adına bazı çalışmalar yapacağız. Şehrimizin sürücüleri yaya haklarına saygı gösterecek. Hep anlatılan Avrupa'nın bazı ülkelerinde yaşanan, yayaların trafikteki üstünlüğünü biz Süleymanpaşalı vatandaşlarımızla el ele vererek gerçekleştireceğiz. Türkiye yaya haklarında artık Avrupa'yı değil, bizim şehrimizi örnek verecek" dedi.