Siyaset CHP yönetimi yenileniyor! Veda MYK'sı

CHP yönetimi yenileniyor! Veda MYK'sı

09.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’de olağanüstü kurultay için yeterli imza toplanmaması üzerine “değişim” planını devreye sokan Kılıçdaroğlu “Yenilenme ihtiyacı görüyorum” derken, MYK üyeleri “Koltuk sevdamız yok, arkanızdayız” dedi. Yeni “A Takımı”nın bugün ya da yarın açıklanması bekleniyor

CHP yönetimi yenileniyor Veda MYKsı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultay tartışmalarındaki imza düğümünün çözülmesi ve parti içi muhalefetin kurultay için yeterli imza sayısına ulaşamadığının anlaşılmasının ardından, “değişim” planını devreye koydu. Bir süre önce yaptığı açıklamada, “partide ciddi değişim” mesajı veren Kılıçdaroğlu, merakla beklenen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, kurul üyelerine teşekkür etti. Toplantıda tek tek söz alan MYK üyelerinin, “Sizinle çalışmaktan onur duyduk. Koltuk sevdalısı değiliz. Hangi kararı alırsanız arkanızdayız” dediği öğrenildi. CHP liderinin yeni “A takımı”nı bugün ya da yarın açıklaması bekleniyor.

Haberin Devamı

‘Koltuk sevdamız yok’

Partide, bir süredir merakla beklenen MYK toplantısı, dün Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkez binasında yapıldı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda, MYK üyeleri ilk olarak kendi sorumluluk alanlarına ilişkin Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi. Toplantıda, özellikle ekonomik gelişmeler ve dış politika konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Alınan bilgilere göre, gündem değerlendirmesinin ardından yaklaşık 6 aydır görevde olan MYK üyeleri tek tek söz alarak, bu süre içinde birlikte çalıştıkları Kılıçdaroğlu’na teşekkürlerini iletti. MYK üyelerinin özetle, “Bu zamana kadar sizinle çalışmaktan onur duyduk, teşekkür ederiz. İmza süreci bitti, yönetim değişikliği yapmanız için size bir fırsat vermek istiyoruz. Bundan sonra da hangi kararı verirseniz arkanızdayız. Partideki her türlü değişime açığız. Hiçbirimiz koltuk sevdalısı değiliz. Önemli olan partinin başarısıdır. Bizim ne olduğumuz önemli değildir. Önemli olan Cumhuriyettir, ülkenin geleceğidir. Önemli olan Türkiye ve Türkiye’nin güvenliği olan CHP’dir” ifadelerini kullandığı öğrenildi. MYK üyelerinin, Kılıçdaroğlu’nun MYK değişikliğinde, “elini rahatmak” için her türlü atama kararının arkasında olduklarını söylediği öğrenildi.

Haberin Devamı

‘Yol arkadaşıyız’

MYK üyelerinin değerlendirmelerinin ardından konuşan Kılıçdaroğlu ise bu yaklaşımlarından dolayı tüm kurul üyelerine teşekkürlerini iletti. Kılıçdaroğlu’nun, “Geçirdiğimiz süreçte, eksiğiyle fazlasıyla herkes çalıştı, çabaladı. Hiç kimsenin iyi niyetinden hiçbir şüphe duymuyorum. Konumumuz ne olursa olsun bu yolda yol arkadaşlığımız devam edecek. Çıktığımız bu yolda, bütünlük içinde mücadelemize devam edeceğiz” dediği öğrenildi.

‘Husumet beslemeyiz’

Kılıçdaroğlu’nun, olağanüstü kurultay sürecinin sona erdiğini belirterek, “Kurultay talebiyle imza veren de vermeyen de bizim kardeşimizdir. İmza verenlerin de vermeyenlerin de iyi niyetinden şüphe etmiyorum. Herkes iyi niyetle mücadele etti. Kimseye husumet beslemeyeceğiz. Maalesef partinin bütünlüğünü korumak için bazı arkadaşlarımızın haksız eleştirilere cevap veremiyoruz. Bunu da bilmenizi isterim” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Haberin Devamı

‘Yenilenme ihtiyacı’

Kılıçdaroğlu’nun, “MYK revizyonu yaparken arkadaşlarımızın başarısı ve başarısızlığı üzerine bir değerlendirme yapmadım. Bir yenilenme ihtiyacı gördüğüm için buna yanıt vermek üzere böyle bir yola başvuracağım. Yeni dönemde görev almayacak olan başarısız, görev alacak başarılı gibi bir sonuç oluşmasın. Parti hızlı bir şekilde kurultay tartışmasından çıkarılmalı. Ülkenin durumu ortada. Bir yandan ekonomik kriz geliyor” dediği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun toplantıda özeleştiri de yaparak, özellikle; ekonomi, dış politika ve eğitimdeki sorunları halka anlatmakta yetersiz kaldıklarını söylediği ifade edildi.

Bingöl affını istedi

Alınan bilgilere göre, İnsan Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, yeni MYK için Kılıçdaroğlu’ndan affını istedi. Bingöl, “Şimdiye kadar size bağlı çalıştım, bundan sonra da bağlı kalacağım. Ben artık affımı istiyorum. Yeni arkadaşlara yol açılsın” dedi.

Haberin Devamı

CHP yönetimi yenileniyor Veda MYKsı

Aynı cenazede karşılaşmadılar!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Yenimahalle ilçesinin Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın vefat eden ağabeyi Ahmet Yaşar’ın cenaze törenine katıldı. Aileye başsağlığı dileyen Muharrem İnce ise töreni beklemeden ilçeden ayrıldı.

Ahmet Yaşar için Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesindeki Ulu Camii’de cenaze töreni düzenlendi. Törene katılan Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve aile yakınlarına başsağlığı diledi. Kılıçdaroğlu, Yaşar’ın kaybından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

CHP yönetimi yenileniyor Veda MYKsı

Öte yandan, Kılıçdaroğlu’ndan önce camiye gelen CHP’li Muharrem İnce de aileye taziyelerini iletti. İnce, cenaze namazı öncesi alandan ayrıldı.

Yaşar’ın cenazesi, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yeni Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Disiplin mesajı

Alınan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, “parti içi disiplin” mesajı da vererek, “Bundan sonra partiyi sürekli tartışmanın gündeminde tutacak, zafiyete uğratacak kişiler hakkında disiplin sürecini işleteceğiz. Bu konuda tavizimiz yok, haklarında gereği yapılacak” değerlendirmesini yaptı. Kılıçdaroğlu yerel seçimlere hazırlıkları da başlatarak, “Yerel Yönetim Strateji Belgesi ve Vizyon” toplantısı yapmayı planladığını söyledi. Genel merkez yönetiminin, parti önünde eylem yapanlardan, parti üyesi olanlar hakkında da disiplin süreci başlatmaya hazırlandığı belirtildi.

Haberin Devamı

A Takımı 12’ye düşebilir

Kılıçdaroğlu’nun 60 kişilik Parti Meclisi arasından belirleyeceği yeni “A Takımı”nı bugün ya da yarın açıklaması bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun genel sekreter ile birlikte 18 kişiden oluşan MYK’sındaki bazı görev alanlarını birleştirerek, kurulun koltuk sayısını 12’ye düşürebileceği belirtiliyor.

Parti kulislerinde, mevcut MYK’da yer alan; Tekin Bingöl, Öztürk Yılmaz, Muharrem Erkek, Aykut Erdoğdu, Lale Karabıyık ve Fethi Açıkel’in arasında olduğu isimlerin yeni yönetim kademesinde yer almayacağı konuşuluyor. Yeni dönemde parti sözcüsü olmayacağı kesinleşen Bülent Tezcan’ın, MYK’da olmayacağı iddia edilse de görev alanı değişikliği ile kurulda kalabileceği dillendiriliyor. Kılıçdaroğlu’nun, daha önce yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmak istediğini açıklayan Genel Sekreter Akif Hamzaçebi’nin de yeni MYK’da yer almayabileceği kaydediliyor. Kulislerde, Kılıçdaroğlu’nun; İstanbul milletvekilleri; Oğuz Kaan Salıcı ve Emine Gülizar Emecan, Ankara milletvekilleri Bülent Kuşoğlu ve Ali Haydar Hakverdi ile Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ı yeni MYK’sında görevlendirebileceği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun, “denge” politikası çerçevesinde, kurultayın talep eden bazı isimleri de MYK’ya alabileceği dillendiriliyor. Bu çerçevede, bir süre önce, kurultayın toplanması halinde genel başkanlığa aday olduğunu açıklayan PM üyesi Haluk Pekşen ile kurultay için imza veren Hakkı Suha Okay’ın MYK’da yer alabileceği konuşuluyor. PM üyeleri; Ayşe Eser Danışoğlu ve Yüksel Taşkın’ın da yeni MYK’da görev alabileceği ifade ediliyor.