İzmir CHPLİ SELVİTOPU: ''KARABAĞLAR'DA GÜÇLÜKLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ''

CHPLİ SELVİTOPU: ''KARABAĞLAR'DA GÜÇLÜKLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ''

02.03.2014 - 12:07 | Son Güncellenme:

.

CHPLİ SELVİTOPU: KARABAĞLARDA GÜÇLÜKLERİ  BİRLİKTE AŞACAĞIZ

CHP Karabağlar belediye başkan adayı Muhittin Selvitopu 25. Mobilya Fuarı'nı ziyaret etti. Fuarda açılan stantlarda firma temsilcileriyle görüşen Selvitopu sektörde yaşanan sorunları dinledi. Mobilya sektörünün Karabağlar'da ticari faaliyetlerin can damarı olduğuna dikkat çeken CHP'li aday, mobilyacı esnafının sanayi sitesi talebini de önemsediklerini ve esnafla, sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vererek güçlükleri birlikte aşacaklarını ifade etti. Firma temsilcilerinin depolama konusunda da sıkıntılarını iletmesi üzerine Selvitopu, yeni fuar alanında böyle bir yer ayrılması için Büyükşehir Belediyesi ile çalışmaların sürdüğünü söyledi.
CHP Karabağlar belediye başkan adayı Harita Mühendisi Muhittin Selvitopu, CHP İl Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan, meclis üyesi adayları Mehmet Aydoğan ve Ahmet Şafak ve bir grup partiliyle birlikte bu yıl 25'incisi gerçekleştirilen Mobilya Fuarı'nı ziyaret etti. Karabağlar belediye başkan aday adayı olduğunda ilk olarak İzmir Mobilyacılar Odası'nı ziyaret eden ve adaylığı kesinleştikten sonra da soluğu ilk olarak burada alan Muhittin Selvitopu, fuarı da ziyaret ederek mobilyacı esnafına verdiği önemi bir kez daha gösterdi. CHP'li aday partililerle birlikte stantları tek tek ziyaret etti ve zaman zaman da esnafın sorunlarına ilişkin notlar aldı.
Karabağlar için mobilya sektörünün ayrı bir yeri olmasına karşın karşılaştıkları sorunlarla sıkıntılı günler geçirdiklerini belirten firma temsilcileri ise başta lojistik sorunu ve depolama sorunu olmak üzere sorunlarının bulunduğunu belirterek sorunların giderilmesi için CHP'lilerden destek istediler. İzmir'de sanayi sitesi olmayan tek sektörün mobilyacılık sektörü olduğuna dikkat çeken firma temsilcileri kente yakışır, modern bir sanayi sitesinin kurulması konusunda da yardım istediler. Firma temsilcileri sorunlarına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundular:
"Mobilya sektöründe önemli bir yere sahip olan Bursa'nın İnegöl ilçesi bizlerin sahip olamadığı bir çok olanaklara sahip. Oradaki meslektaşlarımız dünyanın bir ucuna mobilya ürünleri gönderirken biz daha başka illerimize bu transferi sağlayamıyoruz. Lojistik konusunda ciddi sıkıntılarımız var. Ayrıca mobilya atölyelerimiz belli standartlarda olduğu için ürünlerimizi depolayamıyoruz. Arsa fiyatları çok yüksek. Kendi olanaklarımızla depolama alanı inşa edemiyoruz. Bir başka deyişle depolama sorunumuz var. Binlerce çalışana iş imkanı sunan bu sektörün Karabağlar'da modern bir sanayi sitesine kavuşması gerekiyor. Bu konuda geç bile kalındı. Karabağlar'ı dünya genelinde aranılan bir mobilya kenti haline getirmek istiyorsak bu sorunların çözümü gerekiyor."
Esnafın sorunlarını yakından takip ettiğini ve başkan seçilmesiyle halinde bu sorunların çözümü için gerekeni yapacaklarını belirten Muhittin Selvitopu ise Karabağlar'da aileleriyle birlikte yaklaşık 200 bin kişinin sektörde yer aldığını ifade ederek mobilya sektörünün Karabağlar'da ticari faaliyetlerin can damarı olduğuna dikkat çekti. Selvitopu mobilyacı esnafının sanayi sitesi talebini de önemsediklerini ve esnafla, sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vererek, projeleri birlikte oluşturarak güçlükleri birlikte aşacaklarını ifade etti. Firma temsilcilerinin depolama konusunda da sıkıntılarını iletmesi üzerine Selvitopu, yeni fuar alanında böyle bir yer ayrılması için Büyükşehir Belediyesi ile çalışmaların sürdüğünü söyledi.
Selvitopu, "Mobilyacılar sitesi uzun zamandır tartışılıyor. Ancak biz bu konuda üzerimize düşen ne varsa uygulamaya hazırız. Türkiye'deki en büyük sorun işsizlik. İşsizliğin azaltılması için de her sektörün desteklenmesi gerekir. Karabağlar denince ilk akla gelen mobilyadır. Görev üstlenirsek elimden geleni yaparım. Sitenin gelmesinde büyük fayda var. Gönül vermek gerekir. İzmir kentinde böyle bir sorunun çözümü sonuçsuz kalmamalı. Türkiye'de mobilyacılık sektöründe 10 yıl içinde 10 milyar dolar ihracat ve 25 milyar dolar üretim kapasitesine ulaşma hedefi konulmuş. Sektörün ilçemiz için de ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz ve görev ve sorumluluk alanımızda sektöre her zaman destek olmak istiyoruz." diye konuştu.
İzmir Konyalılar Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı ve CHP Karabağlar belediye meclis üyesi adayı Mehmet Aydoğan da yerel seçimlerde mobilyacı esnafından ve firma temsilcilerinden destek istedi. Aydoğan, "Bizi güçlü getirin. Güçlü getirin ki güçlükleri hep birlikte aşalım. Karabağlar esnafı olarak çok şanslısınız. Çünkü belediyecilikte 33 yıllık bir tecrübeye sahip dürüst, namuslu, çalışkan bir belediye başkan adayımız var. Sayın Selvitopu'nu bu seçimde desteklemenizi istiyoruz." diye konuştu.