İzmir CHPLİ SELVİTOPU: ''KARABAĞLAR'IN 3 KÖYÜ TURİZME KAZANDIRILACAK''

CHPLİ SELVİTOPU: ''KARABAĞLAR'IN 3 KÖYÜ TURİZME KAZANDIRILACAK''

16.03.2014 - 01:22 | Son Güncellenme:

.

CHPLİ SELVİTOPU: KARABAĞLARIN 3 KÖYÜ TURİZME KAZANDIRILACAK

CHP Karabağlar Belediye Başkan adayı Muhittin Selvitopu, İzmir'in 480 bin nüfusla en büyük ilçesi olan Karabağlar'ın Uzundere, Kavacık ve Tırazlı köylerini turizme kazandıracaklarını söyledi. Kavacık'ı ziyaret eden Selvitopu "iyileştirme ve geliştirme" projesi kapsamında Şirince köyünü örnek alarak çalışmaları yürüteceklerini söyledi. Özellikle Kavacık'ta yetişen üzümün tüm dünyaya tanıtılması için seferber olacaklarını vurgulayan Selvitopu, üretici dostu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bölgenin üzümünü de değerlendirmesi için Başkan Aziz Kocaoğlu ile birlikte çalışacaklarının müjdesini verdi.
CHP Karabağlar belediye başkan adayı Harita Mühendisi Muhittin Selvitopu, meclis üyesi adayları, gençlik kolları üyeleri ve bir grup partiliyle birlikte Kavacık Köyü'nü ziyaret etti. Muhtar Şinasi Köse ve köy sakinleriyle kahvehane toplantısı yapan Selvitopu sorunları dinledi. Gençlerin sportif çalışmalardan yararlanacağı spor salonları, kadınların el ürünlerini değerlendirebileceği mekanlar, otobüslere ek sefer konulması gibi taleplerin yanı sıra kadastro ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları paylaşan Kavacıklılar CHP'li adaydan destek buldu.
Kavacık Muhtarı Şinasi Köse üzümüyle ünlü köyde yaklaşık bin kişinin yaşadığını, 250 üreticinin yılda ortalama bin 200 ton üzüm yetiştirdiğini söyledi. Bölge halkı açısından üzümün çok ciddi geçim kaynağı olduğunu, yıllar önce yurtdışına ihracatının gerçekleştiğini ancak şimdi ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirten Şinasi Köse, Muhittin Selvitopu'ndan bu konuda da destek istedi.
Muhtar Köse ve köy sakinlerini tek tek dinleyen Muhittin Selvitopu ise notlar alarak sorunların çözümü konusunda çalışma başlatacaklarının sözünü verdi. Semt merkezleri oluşturarak ve çok amaçlı kompleksler yaparak köydeki taleplerin karşılanacağını belirten Selvitopu Kavacık gibi Uzundere ve Trazlı köylerinin de turizme kazandırılacağı müjdesini verdi.
Üreticinin yüzü gülecek
CHP'li aday şöyle konuştu: "Bugüne kadar halkla, sivil toplum kuruluşlarıyla, muhtarlarla yaptığımız toplantılarda ve gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde ilçemizin sorunlarını yerinde tespit ettik. Karabağlar'ın sorunlarını oldukça önemsiyoruz ve bize görev verilmesi halinde de iyi bir kadro oluşturarak bu sorunları giderecek çalışmaları başlatacağız. Kavacık üzümünün kalitesini herkes bilir. Eşi, benzeri yok. Bölgede yetişen ve ciddi bir geçim kaynağı olan üzümün dünyaca tanınması için çalışmalarımız olacak. Yıllar önce Konak Belediyesi'nde görev yaparken bu bölgelere önemli hizmetlerde bulunduk. Dolayısıyla bölgeyi çok yakından ve iyi bilen biriyim. Ayrıca ben harita ve kadastro mühendisiyim ve kadastro ile ilgili yaşadığınız sorunların çözümüne de katkıda bulunurum. Üretici dostu İzmir Büyükşehir Belediyesi çeşitli bölgelerdeki üreticilerin ürünlerini değerlendiriyor. Kavacık'ta da bu neden olmasın? Sayın Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile birlikte bölgedeki üreticilere de destek olacağız. Yerel yönetimler olarak üreticinin yanında olacağız." dedi.
Karabağlar'da turizme de önemli katkılarda bulunacağını belirten Muhittin Selvitopu özellikle Uzundere, Kavacık ve Trazlı köylerinde de turizm potansiyelinin olduğunu, bu konuda da önemli adımlar atacaklarını söyledi. Selvitopu, "İyileştirme ve geliştirme projeleriyle bu bölgelerimizi Şirince modelinde olduğu gibi turizme kazandıracağız. Konaklama, barınma hizmetlerinin yanı sıra aile bireylerinin el ürünlerini değerlendirebileceği stantları hizmete açacağız." diye konuştu.
Selvitopu ayrıca Karabağlar'ın muhtarlarıyla periyodik olarak toplantılar yapacaklarını ve sorunların takipçisi olacaklarını söyledi. Yoğun bir gündeme imza atan CHP'liler akşam saatlerinde de mobilyacı esnafıyla toplantı gerçekleştirdi. Ardından da Aşık Veysel Mahallesi sakinleriyle kahvehane toplantısına katıldı. Burada sorunları dinleyen ve çözüm konusunda bilgilendirmelerde bulunan CHP'liler son olarak da Akşehir-Yunak-Sultandağı Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen programa katıldılar.