Teknoloji Chrome’da Flash Desteği 1 Eylül’de Sona Eriyor…

Chrome’da Flash Desteği 1 Eylül’de Sona Eriyor…

30.08.2015 - 14:01 | Son Güncellenme:

Google daha önce Chrome’un otomatik flash videolarını otomatik olarak engelleyeceğini açıklamıştı. Google Chrome 1 Eylül'de bu engellemeyi başlatacağını açıkladı. Artık ekranın ortasında olmayan flash içerikler otomatik olarak başlamayacak. Eğer oynatmak...

Chrome’da Flash Desteği 1 Eylül’de Sona Eriyor…

Google daha önce Chrome’un otomatik flash videolarını otomatik olarak engelleyeceğini açıklamıştı. Google Chrome 1 Eylül'de bu engellemeyi başlatacağını açıkladı. Artık ekranın ortasında olmayan flash içerikler otomatik olarak başlamayacak. Eğer oynatmak isterseniz sizin aktive etmeniz gerekecek. Ancak Youtube veya Vimeo gibi oynatıcının gömülü olduğu video siteleri bundan etkilenmeyecek tabii ki. Flash engelleyen Chrome sürümü bu yılın başlarında beta olarak kullanıma sunulmuştu. Google’dan Tommi Li bunu flash içerikler sağolsun batarya ömrünü öldürdüğü gibi hatırı sayılır derecede yüksek miktarda CPU kullanıyor bunun önüne geçerek daha ürünlerin daha performanslı olmasını planlıyoruz demişti.

Haberin Devamı

Ayrıca bu yenilikle Flash reklamlar ile yayılan malware’ların da önüne geçileceği ayrı bir artı. Flash’ın uzun süredir güvenlik açıkları olduğu malum. En büyüğü ise Temmuz ayında ortaya çıkan hackerlara uzaktan zararlı yazılımları çalıştırmalarını sağlayan bir açık. Java açığı aktif olarak kullanılıyor. Flash’ta yakınlarda hedefe girdi. Ancak bu kullanıcılar için harika bir haber olsa da reklam verenler için çok memnun edici değil. Çevrimiçi reklamların çok büyük bir bölümü hala Flash. Hatta Flash’ın tam olarak desteklenmediği mobil sektörde bile durum böyle. Mobil reklam firması Sizmek’in açıkladığı araştırma raporuna göre 2015’in ilk çeyreğinde 5.35 milyar Flash reklam mevcutken HTML5 reklam sayısı 4.35 milyardı. Muhtemelen Chrome 1 Eylül'de Flash engelini başlattıktan sonra 2015'in son çeyreğinde reklam sayıları ile ilgili çok farklı bir sonuç göreceğiz.