Ekonomi Cibuti ile STA süreci başladı

Cibuti ile STA süreci başladı

29.12.2016 - 14:40 | Son Güncellenme:

Türkiye ile Cibuti arasında serbest ticaret anlaşması (STA) süreci başladı.

Cibuti ile STA süreci başladı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cibuti-Türkiye İş Forumu'nda konuştu. Cibuti'nin 2030 hedefleri olduğunu anlatan Zeybekci, Türkiye olarak ülkenin bu hayallerini sonuna kadar desteklediklerini vurguladı. Zeybekci, Cibuti'nin coğrafi konumunun çok önemli olduğunun altını çizerek, Türkiye'nin her zaman bu ülkenin yanında olduğunu ve burada ilkleri yaşayan ülke olmak istediğini belirtti.

Haberin Devamı

Afrika'nın gelecek 10 yılda dünya büyümesinin motoru olacağı tahmininde bulunan Zeybekci, "Biz Afrika'ya inanıyoruz. Biz Afrika'ya 'kazan-kazan' stratejisiyle bakıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Zeybekci, bugünün Türkiye-Cibuti ilişkilerinde büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "İş dünyası temsilcilerimizin Cibuti'de köklü bir şekilde yer almalarını sağlayacak Ekonomik Ortaklık Anlaşması'nın çerçeve anlaşmasını imzaladık. Yani STA'nın çerçeve anlaşmasını imzaladık ve bir ay içerisinde görüşmelerin başlaması kararını verdik. Çifte vergilendirmenin önlenmesi anlaşmasının da bir an önce bitirilmesinin önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Bunu da en kısa sürede gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.