Ege Çiçek üreticisinde 11.3 milyon sevinci

Çiçek üreticisinde 11.3 milyon sevinci

25.05.2017 - 04:02 | Son Güncellenme:

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Türkiye’de ‘çiçeğin başkenti’ haline gelen Bayındır’da, çiçek üreticilerinin yüzü bir kez daha güldü.

Çiçek üreticisinde 11.3 milyon sevinci

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Türkiye’de ‘çiçeğin başkenti’ haline gelen Bayındır’da, çiçek üreticilerinin yüzü bir kez daha güldü. 2007 yılından bugüne kadar yaptığı sözleşmeli alımlarla üreticinin kalkınmasına büyük katkı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile 2017 yılı için 11.3 milyon TLlik alım sözleşmesi imzaladı.
‘10 yılda çok şey değişti’
Çiftçiliğin, tarımın, kalkınmasının özünün kooperatifçilik olduğunu söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Dayanışmadan, yardımlaşmadan, birbirimizin eksiğini kapatmadan, birlikte çalışmadan bu işi büyütmemiz mümkün değil.
Bayındırlılar belki ilçenin içinde yaşadıkları için fark etmiyor olabilirler. İlçedeki son 10 yıllık gelişmeyi biz dışardan çok daha iyi hissediyoruz” dedi.
Bir taraftan turizm, diğer taraftan dikme çiçek üretimi ve arıcılık gibi farklı sektörlerle ilçeleri kalkındırmak zorunda olduklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, “Bu, yol yapmak kadar bizim görevimiz. Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile yola çıktığımızda 12 metrekarelik bir yerde başladık.
‘Tohum sağlam ekildi’
Ürün çeşidi sınırlıydı, dayanıklılığı tartışmalıydı. Şimdi Hollanda ile Ar-Ge çalışması yapacak boyuta geldik. Bundan sonra Bayındır’ı kimse durduramaz. Çünkü, bu tohum sağlam ekildi” diye konuştu. l İZMİR DHA