Gündem Çiftçi çocuklarına burs

Çiftçi çocuklarına burs

02.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında tarım sektöründe nitelikli insan gücünü artırmayı amaçlayan GÜBRETAŞ, başarılı ziraat fakültesi öğrencilerine 4 yıl boyunca karşılıksız eğitim bursu veriyor.

Çiftçi çocuklarına burs

2016-2017 öğrenim döneminde 9 ay boyunca aylık 300 TL ödenecek burs için başvurular başladı. Ziraat fakültesini bu yıl kazanıp burs desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler, 9 Aralık’a kadar www.gubretas.com.tr üzerinden başvuru yapabilecekler. Sonuçlar 23 Aralık’ta açıklanacak.

Haberin Devamı

Başvurularda çiftçi çocuğu olmak ve ziraat fakültesinin Bahçe Bitkileri, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Bitki Koruma, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme bölümlerinden herhangi birinin hazırlık veya 1. sınıfına ilk kez bu yıl kayıt yaptırmış olmak şartları aranıyor.

10 yıldır destekliyor

Bursla ilgili bilgi veren GÜBRETAŞ Genel Müdür Vekili İbrahim Yumaklı, Türkiye’deki tarım sektörünün geleceğinde gençlerin önemli rol oynayacağını vurgulayarak, “Sektördeki nitelikli insan gücünü desteklemeyi amaçlayan GÜBRETAŞ, 2007’den bu yana ziraat fakültesi öğrencileri için geri ödemesiz Eğitim Bursu veriyor. 10. yılına ulaşan bu uygulama öncü bir geleneğe dönüştü. Türkiye’de 33 üniversitede ziraat fakültesi var ve GÜBRETAŞ’ın eğitim desteğinden 250’den fazla öğrenci yararlanacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yumaklı, “Her yıl 150 bin çiftçiyi ve ziraat mühendisini bilinçli tarımı yaygınlaştırmak için eğitimlerde buluşturuyor, yaptırdığımız okul binaları ve verdiğimiz burslarla eğitime destek oluyoruz” dedi.