Ankara Çiftçiler Ürünlerini Cadde Ve Sokaklarda Kurutuyor

Çiftçiler Ürünlerini Cadde Ve Sokaklarda Kurutuyor

14.11.2017 - 16:06 | Son Güncellenme:

.

Çiftçiler Ürünlerini Cadde Ve Sokaklarda Kurutuyor

BALIKESİR (AA) - Manyas ilçesinde, yemeklik ve tohumluk için sararması beklenip daha sonra ise hasat edilen fasulyeler cadde ve sokaklarda kurutuluyor.

Haberin Devamı

Sonbaharda güneşli havaları fırsat bilen çiftçiler, hasat ettikleri yemeklik fasulyeler başta olmak üzere tohumluk cinsi fasulyeleri makinelerden çıkarttıktan sonra kurumaları için cadde ve sokaklara serdi.

Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftçiler için hasatta en zor mevsimin sonbahar olduğunu söyledi.

Bu mevsimde çiftçilerin havaların nasıl olacağını bilemediğini belirten Danç, "Ürününüzü kurutmakta zorluk çekersiniz. Bunun için çiftçi arkadaşlarımız özellikle fasulye ve mısır başta olmak üzere bu aya sarkan ürünlerini güneşli havaları fırsat bilip kuruturlar." dedi.

Manyas'ın kırsal Salur Mahallesi'nden Cemil Yılmaz ise "Kazak fasulyesi göl boyunda ekiliyor. Tadı ve pişirmesi güzel olan fasulyede, dekar başına 150-200 kilo gibi verim alıyoruz. Burada kurutup, eliyoruz daha sonra ise işçilere ayıklatıp kilosunu 10-12 liradan satıyoruz." açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Bir başka fasulye üreticisi Özer Onur ise "Bu nazende cinsi fasulye. Bu fasulye tohum olarak satılacak. Güneşli havaları fırsat bilip sabah yaygı üzerine yayıyoruz. Günde dört-beş kez ayaklarımızla karıştırıp 4-5 günde kurumasını sağlıyoruz ve sonrasında ise tohumluk olarak satıyoruz." diye konuştu.