Kütahya ÇİFTÇİLERE TARLA İÇİ SULAMA TEKNİKLERİ VE YÖNTEMLERİ EĞİTİMİ

ÇİFTÇİLERE TARLA İÇİ SULAMA TEKNİKLERİ VE YÖNTEMLERİ EĞİTİMİ

16.10.2014 - 19:45 | Son Güncellenme:

.

ÇİFTÇİLERE TARLA İÇİ SULAMA TEKNİKLERİ VE YÖNTEMLERİ EĞİTİMİ

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde çiftçilere, Tarla İçi Sulama Teknikleri ve Yöntemleri konulu eğitim ve sunum yapıldı.
Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Hisarcık İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıya Hisarcık Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan, mahalle muhtarları ile çiftçiler katıldı.
Hisarcık Yüksek Okul Toplantı salonunda yapılan toplantı öncesi gazetecilere açıklamada bulunan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi İbrahim Balk, asıl amaçlarının sulama kültürünün yaygınlaştırılması olduğunu belirterek,” Toplantıda mevcut sulama sistemleri ve yeni teknolojiler hakkında çiftçilerimizi bilgilendireceğiz. Bizimle beraber İl Özel İdaresinden Ziraat Mühendisi Özkan Ateş ve Kütahya DSİ Şube Müdür Yardımcısı Ali Birinci’de geldi. Bunlarda bölgemizdeki sulama yatırımları konusunda hem bilgi verecekler, hem de sorunlar varsa onları tartışacak, ayrıca vatandaşlarımızın sorularını cevaplandıracağız.” dedi.
Toplantı İbrahim Balk’ın Sulama Kültürü ve Bilinçli Sulamanın anlatılmasıyla başladı. Sulama yöntemleri, sulama yönteminin seçimi, bitki ve toprak çeşidine göre sulama yöntem ve sulama miktarlarının belirlenmesi konularına detaylı şekilde değinen Balk, sulama konusunda Bakanlık tarafından ve çeşitli kuruluşlar tarafından verilen hibe destekleri konularında da bilgiler verdi.
Kütahya İl Özel İdaresinde görevli Ziraat Mühendisi Özkan Ateş Kütahya İl Özel İdaresinin Hisarcık ilçesine yaptığı sulama yatırımları ve yatırımların hali hazırdaki durumları hakkında bilgilendirme yaptı. Ali Birinci ise DSİ’ nin Hisarcık ve köylerinde yaptığı çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
Daha sonra soru cevap bölümüne geçildi.(MA-EFE)