Samsun Çiftçilere Ürünlerini Sağlıklı Depolamaları Uyarısı Yapıldı

Çiftçilere Ürünlerini Sağlıklı Depolamaları Uyarısı Yapıldı

20.05.2018 - 14:36 | Son Güncellenme:

.

Çiftçilere Ürünlerini Sağlıklı Depolamaları Uyarısı Yapıldı

SAMSUN (AA) - Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, çiftçilere hasat sonrası ürünlerini sağlıklı koşularda depolamaları için zararlılara karşı tedbirli olamaları uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Aslankaya, yaptığı açıklamada, ilkbahar döneminde iklim koşullarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle ekili arpa ve buğday hasadının önceki yıllara göre daha erken yapılabileceğini belirtti.

Çiftçilerin hububatlarını koyacakları ambar ve depolarını gözden geçirmeleri, yeni ürün ambara konulmadan önce ve sonra, koruyucu ve ilaçlı önlemlerin almalarını tavsiye eden Aslankaya, şunları kaydetti:

"Ürünlere ambarda sağlıklı bir ortam hazırlamak amacıyla hasat edilen yeni ürün ambara konulmadan önce nem almayacak şekilde iyice kurutulmalı. Eğer ambarda eskiden kalan ürün varsa bu ürünler karıştırılmamalı. Vatandaşlar arasında güve olarak bilinen ambar zararlısı, bulundukları besin ortamından beslendiğinden üreticinin ekonomik kaybına neden olur. Bu nedenle üreticilerimiz gereken önlemlerini almalı."

Haberin Devamı

Aslankaya, çiftçilerin ambar zararlılarına karşı mücadele konusunda gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüklerinden ve serbest ziraat mühendislerinden bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi.