Gündem Çiftçilerin eyleminde ortalık karıştı! Polis havaya ateş açtı

Çiftçilerin eyleminde ortalık karıştı! Polis havaya ateş açtı

24.04.2016 - 16:04 | Son Güncellenme:

Adana’da patates fiyatlarını protesto etmek isteyen üreticiler ürünlerini dökerek yolu ulaşıma kapatınca, müdahale eden polislerle aralarında arbede çıktı. Eylemin bitmesinin ardından olay yerine gelen polisin bir çiftçiye yumruk atması üzerine arbede çıktı ve polis havaya ateş açtı.

Çiftçilerin eyleminde ortalık karıştı Polis havaya ateş açtı

Merkez Seyhan İlçesi’ne bağlı Büyükdikili Mahallesi Tapantepe Yolu’na gelen patates üreticileri yaklaşık 10 çuval patatesi yere döküp, traktör ve araçlarla yolu trafiğe kapattı. Çiftçilerden 36 yaşındaki Ertan Özkan, "Dönümünü 2 bin liraya mal ettik. 700 liraya satamıyoruz. Perişan olduk, senetlerimiz protesto edildi. Ak Parti Hükümeti’nin dış politikasının zayıf olmasından dolayı dışarıya ihracatımız yok. İç piyasa da kaldırmıyor" dedi. Patates ekiminde yaklaşık 1 milyon lira harcadığını söyleyen 38 yaşındaki Sefa Öztürk ise "Herkese kafa tutuyorlar. Komşu ülkelerden kimseyle irtibatımızı bırakmadılar. Geçen sene 3 kuruş para kazandık, bu sene kat be kat fazlasını geri aldılar" diye konuştu.

Haberin Devamı

Çiftçilerin yolu trafiğe kapatmasının ardından uzun araç kuyrukları oluştu. Araçlarından inen bazı vatandaşlar çiftçileri desteklerken bazıları ise tepki gösterdi. Cenaze aracına yol verilmesini isteyen bazı vatandaşlar ile çiftçiler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Yaklaşık 15 dakika eylemlerine devam eden çiftçiler daha sonra yolu trafiğe açtı.

POLİS HAVA ATEŞ AÇTI

Eylemin sona ermesinin ve ardından olay yerine gelen bir polis memuru uzun namlulu silahla araçtan inerek protestocu çiftçilere sert tepki gösterdi. Çiftçilerden yolu temizlemelerini isteyen polis memuru tartışma sırasında bir çiftçiye yumruk atınca arbede çıktı.

Üreticilerin tepki gösterip, üzerine yürüdüğü polis memuru da uzun namlulu silahla havaya ateş açarak üzerine gelenleri uzaklaştırmak istedi. Arbedenin devam etmesi üzerine olay yerine çok sayıda takviye polis ekibi sevk edildi.

Haberin Devamı

Bazı çiftçiler gözaltına alınırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.