Mardin Çiftçinin Gözü Gap'ta

Çiftçinin Gözü Gap'ta

17.05.2017 - 10:13 | Son Güncellenme:

.

Çiftçinin Gözü Gapta

Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, çiftçiler olarak Güneydoğu Anadolu Projesi’nin (GAP) tamamlanmasını beklediklerini belirterek, bunun tamamlanmasıyla ürün çeşitliliği ve istihdamın artacağını kaydetti.
Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, sona eren 4. Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nda, çiftçilerin sorun ve taleplerini dile getirdi. Mardin ovasının topraklarının verimli olduğunu ve çiftçiler olarak GAP’ın tamamlanmasını beklediklerini anlatan Şahin, “GAP’ın tamamlanması sadece çiftçilere değil, sanayicilere ve vatandaşlara da yarayacak. Kentimizde 4 bin kişiye iş imkanı doğacak. Sanayimizin temel kaynağı tarıma dayalıdır. Sanayicilerimiz bütün sıkıntılara rağmen emek veriyorlar ve yatırım yapıyorlar. Mardin ovası toprakları çiftçilerimize cömert davranıyor. GAP tamamlandığında ürün çeşitliliğine gidilecek ve bölgemizde büyük bir iş istihdamı sağlayacak” dedi
Enerji ile ilgili zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını anlatan Şahin, “Şu anda çiftçiler için önemli bir dönem. Ürünlerin döllenme zamanıdır. Zaman zaman yapılan bakım onarım kesintisi yapıldığında bu durum tarımı etkiliyor. Kesintilerin bir ay ertelenmesini istiyoruz. Bu bir ayda sağlıklı bir süreç geçirdiğimiz zaman ürün ve verim artımı olacak, bu da ülke ekonomimize katkı sağlayacak” diye konuştu.