Gündem Çifte cinayette platonik şüphe

Çifte cinayette platonik şüphe

04.12.2014 - 09:39 | Son Güncellenme:

TÜBİTAK'ta çalışan mühendis Göktuğ Demirarslan ile sevgilisinin katil zanlısı Atalay F., interpol tarafından aranıyor. Rus sevgilisi de 3 yıldan beri kayıp olan Atalay F.'nin, cinayetleri platonik aşk ve kıskançlık nedeniyle işlediği sanılıyor

Çifte cinayette platonik şüphe

Ankara'da işlenen çifte cinayetin perde arkası film olur. Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan mühendis oğlu Göktuğ Demirarslan (24) ile Rus sevgilisi Elena Radchikova (23), Eryaman'da geçen yıl uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldü. Polis, çifte cinayetle ilgili soruşturma yürüttü. Bir görgü tanığı, polise katilin örtülü ve pardösülü olduğunu belirtti. Polis, ulaşılan ipuçları çerçevesinde Demirarslan'ın çocukluk arkadaşı Atalay F.'yi bir numaralı şüpheli olarak belirledi. İpuçları, çifte cinayeti ODTÜ'de "Biyoloji" bölümünde doktora yapan Atalay F.'nin platonik aşk ve kıskançlık nedeniyle işlediğine işaret ediyor.

Haberin Devamı

ÇOCUKLUK ARKADAŞIYDI
İlk bulgulara göre; Hava Kuvvetleri'nden emekli olan ve THY'de pilotluk yapan İlhan F.'nin oğlu Atalay F., Radchikova'ya "Göktuğ seni başka kızlarla aldatıyor. O sana layık değil" şeklinde mesaj attı. Demirarslan'ın bazı kız arkadaşlarıyla birlikte çekilmiş fotoğraflarını gönderdi. Babaları asker olan Atalay F. ve Demirarslan çocukluk arkadaşıydı. 2010'da Fransa'nın başkenti Paris'te ERASMUS programına katılıp aynı evde kaldılar. Radchikova ise Atalay F.'nin Rus sevgilisi Olga Seregina'nın arkadaşıydı. Demirarslan'la Radchikova'yı o tanıştırdı. Seregina 2011'de ortadan kayboldu. İnterpol 3 yıldır Seregina'yı arıyor. Diğerleri, Ankara'ya döndü ve ilerleyen dönemde cinayetler yaşandı.

Haberin Devamı

ARACA TELEFON YERLEŞTİRMİŞ
Polis, çifte cinayetle ilgili olarak Atalay F.'yi bir numaralı şüpheli görüyor. Elde kuvvetli deliller var. Polis, Demirarslan ile Radchikova'nın olay gecesi kullandığı aracı inceledi. Aracın altına yerleştirilmiş bir cep telefonu bulundu. İçinde Atalay F. adına kayıtlı sim kart vardı. Araç, telefona yüklenmiş bir program sayesinde 2 hafta takip edilmişti. Yine Atalay F. olaydan 6 ay önce silah satın almış ve ev kiralamıştı. 3 ay önce de bin 800 liraya beyaz renkli LPG'li bir araç sahibi olmuştu. Atalay F.'nin kaçtığı bu araç, cinayet gecesi ve ertesi gün Kütahya'da iki ayrı benzinlikte kamera kayıtlarına takıldı. Atalay F.'yi yakalamak için Ankara, Eskişehir ve Kütahya'da 3 ayrı noktadan helikopterler havalandı. Ancak Atalay F. kaçtı. Aracı ise Kütahya'da şehir merkezinde bir apartmanın otoparkında terk edilmiş halde bulundu. Sahte kimlikle yurt dışına kaçtığı tahmin edilen ve hakkında kırmızı bülten bulunan Atalay F., tıpkı Seregina gibi İnterpol tarafından aranıyor. Atalay F.'nin yakalanması halinde cinayetlerin aydınlanabileceği düşünülüyor.