Niğde "Çiftehan Termal Turizm Çalıştayı"

"Çiftehan Termal Turizm Çalıştayı"

07.05.2018 - 11:30 | Son Güncellenme:

.

Çiftehan Termal Turizm Çalıştayı

NİĞDE (AA) - Türkiye'nin kaplıca turizmiyle adından söz ettiren Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı Çiftehan köyünde "Çiftehan Termal Turizm Çalıştayı" düzenlendi.

Haberin Devamı

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, bir otelde düzenlenen programda, Niğde'nin termal turizm kapasite ve kalitesini yükseltmek, yurtiçinden ve yurtdışından arzu edilen seviyede turist çekmek amacıyla bir yol haritası çizeceklerini belirtti.

Valilik, ilgili kurum ve kuruluşların gayreti, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve kent gönüllülerinin işbirliğiyle Niğde'yi farklı alanlarda öne çıkarmayı hedeflediklerini belirten Vali Şimşek, şunları kaydetti:

"Niğde'yi diğer sektörlerin yanında turizmde de tanınan, tercih edilen bir il yapma gayreti içerisindeyiz. Ülkemizde, mevcut tesislerin arzu edilir seviyede olmayışı, termal turizmin konaklamadan fazla öteye geçemeyişi ve çeşitlilik azlığı, tanıtım eksikliği gibi nedenlerle maalesef bu pastadan fazla pay alamamaktadır. Oysa Türkiye jeotermal kaynak potansiyeli açısından Avrupa'da birinci, kaplıca uygulamaları açısından ise üçüncü sıradadır. İlimizin termal turizm kapasite ve kalitesini yükseltmek, yurtiçinden ve yurtdışından arzu edilen seviyede turist çekmek amacıyla bir yol haritası belirlemek, mevcut sorunları birlikte tespit etmek ve doğru çözüm metotları geliştirmek, özellikle girişimciler ve işletme sahipleri ile bir sinerji oluşturup Çiftehan'ı beraber planlamak ve kalkındırmak için bu çalıştayı Niğde Proje Planlama ve Koordinasyon Ofisi (NİPRO) koordinesinde tertipledik."

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından çalıştayda, alanın imar ve mülkiyet durumunu, jeomorfolojik yapısını, jeotermal su kaynakları çevresel etki analizini, bölgeye gelen yerli ve yabancı turist profili, Çiftehan'a yapılan ve yapılması planlanan yatırımları, bölgenin sorunları, çözüm önerileri, kısa-orta ve uzun vadede yapılması gereken faaliyetler görüşüldü.

Çiftehan ile ilgili sunum yapılan çalıştaya, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri, Çiftehan Termal Turizm alanında faaliyet gösteren yöneticiler katıldı.