Gündem Çiğ köfte arası bonzai!

Çiğ köfte arası bonzai!

24.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da bir çiğ köfte dükkanına dedektör köpeklerle yapılan polis baskınında, içinde çiğ köfte bulunan kutulara gizlenmiş halde son dönemde neden olduğu ölümlerle gündeme gelen ‘bonzai’ isimli sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Çiğ köfte  arası bonzai

Zehir tacirlerine darbe indirmeyi sürdüren Ankara polisi, ilginç bir operasyona imza attı. Bir çiğ köfte dükkanına dedektör köpeklerle yapılan baskında, içinde çiğ köfte bulunan kutulara gizlenmiş halde son dönemde neden olduğu ölümlerle gündeme gelen “bonzai” isimli sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Operasyonlarda 7 zanlı tutuklandı.
Milliyet’in aldığı bilgilere göre, Ankara Emniyeti Narkotik Suçlarıyla Mucüdala Şube Müdürlüğü ekipleri, “torbacı” olarak adlandırılan uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Narkotik polisi, uyuşturucu ticareti yaptığını belirlediği kişilere yönelik eş zamanlı olarak 3 farklı baskın operasyon gerçekleştirdi. İlk olarak Samsun Yolu’nda durdurulan bir araçta 45 kilogram esrar, bine yakın uyuşturucu hap ele geçirildi. Araç sürücüsü F.D. gözaltına alındı. F.D.’nin uyuşturucuları başkentte özellikle eğlence mekanları ve okul önlerinde satmak üzere “torbacı” olarak tabir edilen satıcılara götürdüğü belirlendi. Polis ikinci operasyonunda, Altındağ’da bir eve baskın düzenledi. Evde yapılan aramada satışa hazır halde 2 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. Evdeki H.B., E.Y. ve A.B. gözaltına alındı. 3 zanlının bölgede torbacılık yaptığı tespit edildi.

Köpeklerden kaçmadı
Polisin düzenlediği üçüncü operasyonda ise ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. Altındağ’da bir çiğ köfte dükkanında uyuşturucu satışı yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Dedektör narkotik köpeklerinin de kullanıldığı baskında, dükkanda yapılan aramada bir miktar esrar ile 100 grama yakın ‘bonzai’ ele geçirildi. Baskında Y.A., V.A. ve C.K. gözaltına alındı.
Zanlıların, dedektör köpeklerin tespit etmemesi için içinde çiğ köfte olan kutuların içine uyuşturucu sakladıkları görüldü. Ancak dedektör köpekler yapılan aramada uyuşturucuyu tespit etti. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevkedilen 7 zanlı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yazarlar