Sağlıklı Beslenme Çiğköftenin faydalarını biliyor musunuz?

Çiğköftenin faydalarını biliyor musunuz?

07.09.2017 - 14:07 | Son Güncellenme:

Anadolu’nun vazgeçilmez lezzetlerinin başında gelen çiğköfte, yapımında kullanılan bulgur,soğan,isot ve ceviz gibi insan sağlığına çok faydalı içeriğiyle, besin değeri en yüksek olan yiyeceklerin başında geliyor.

Çiğköftenin faydalarını biliyor musunuz

Anadolu’nun vazgeçilmez lezzetlerinin başında gelen çiğköfte, yapımında kullanılan bulgur,soğan,isot ve ceviz gibi insan sağlığına çok faydalı içeriğiyle, besin değeri en yüksek olan yiyeceklerin başında geliyor.

Haberin Devamı

Anadolu’nun geleneksel lezzetlerinin başında gelen çiğköfte, acı sevenler için sadece bir yiyecek değil aynı zamanda da bir tutku. Çiğ köfte, içerdiği sağlıklı besinler dışında, lezzetli ve düşük kalorili olması sebebi ile de çokçatercih ediliyor.

Çiğköftenin karşı konulamaz lezzetini ve insan sağlığına sağladığı faydaları,Türkiye’nin 65 iline yayılan bayileri ile çiğköfte sektörünün devlerinden olan Ziyafet Çiğköfte’nin Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Akıncı’dan dinledik.

Kanser Riskini Azaltıyor, Kilo Vermeye Yardımcı Oluyor!

Çiğköfte yapımında kullandıkları bulgur,soğan,salça ve isot gibi malzemelerin katkısız, tamamen organik olduğunu söyleyen ve ürünleri kendi yörelerinden, özenle temin ettiklerinin altını çizen Ziyafet Çiğköfte Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Akıncı, “Çiğköfte, yapımında kullanılan bulgurun,isotun ve doğal antibiyotik dediğimiz soğanın tüm faydalarını içinde barındırıyor. Bildiğimiz üzere isotun insan vücuduna sağladığı yarar, uzmanlar tarafından gün geçtikçe açığa çıkarılıyor.

Haberin Devamı

Ağrı eşiğini yükselttiği özelliklerinden bahsedilen isot,ağrı kesici özelliğiyle ön plana çıkmaktaydı. Son dönemlerde ise, kanser hücrelerini yok ettiği ve kansere yakalanma riskini azalttığından söz ediliyor. Ayrıca çiğköftenin içerisinde bulunan baharatlar ve özellikle de acı biberin zayıflatmaya kesinlikle faydası olduğunu hem uzman görüşlerinden hem de ürünlerimizi tüketen müşterilerimizin yorumlarından biliyoruz.

Vücuttaki fazla yağları yakma özelliğinden dolayı kilo vermeye yardımcı olduğu ve kilo vermekle birlikte vücuttan toksinleri atmasında da çok faydalı olan çiğ köfte, sağlıklı beslenmek ve zayıflamak isteyenler tarafından tercih ediliyor’’dedi.

İnsanlar Beslenme Konusunda Artık Çok Bilinçli

2000’li yılların başında artan bayi furyası sayesinde zincir restoran konsepti ile erişilebilirliği artan çiğköfte, diğer fastfood ürünleri arasından sağlıklı olması ile ayrışıyor.Her geçen gün daha fazla talep gören çiğköfte, kendi pazarını da büyütüyor. Beslenme konusunda giderek bilinçlenen tüketiciler, besinlerin sağlıklı ve faydalı olmasınadikkat ediyor. Akıncı “Bize gelen geri dönüşlere baktığımızda tüketicilerin çiğköfteyi sağlıklı bir besin olduğu için tercih ettiklerini ve tercih sıralamasında ilk sıraya koyduklarını görüyoruz.’’ dedi.

Yazarlar