İzmir ÇİĞLİ BELEDİYESİ MODERN ŞANTİYEYE KAVUŞTU

ÇİĞLİ BELEDİYESİ MODERN ŞANTİYEYE KAVUŞTU

17.03.2014 - 14:09 | Son Güncellenme:

.

ÇİĞLİ BELEDİYESİ MODERN ŞANTİYEYE KAVUŞTU

Çiğli Belediyesi şantiye tesisleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katıldığı görkemli törenle açıldı. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, 5 yılda önemli işler başardıklarını belirterek, “Bu bir bayrak yarışıdır, Çiğli’ye hizmet aksamadan devam edecektir” dedi.
Belediye hizmetlerinin daha verimli ve kaliteli hale getirilmesi amacıyla yapılan İzmir’in en modern ve donanımlı şantiye tesislerinin açılışına Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, CHP il yöneticileri, CHP İlçe Başkanı Nihat Gültekin, Çiğli Belediyesi Başkan adayı Hasan Arslan, meclis üyeleri, meclis üyesi adayları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Şantiye tesislerinin açılışında mahalli sanatçılar Müslüm Eren ve Şükran Çelik sahne alarak şantiye bahçesini dolduran kalabalığa konser verdi.
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak konuşmasında, hayata geçirdikleri projeler hakkında bilgi verdi. Solak, “Bayrağı büyük bir huzurla, gururla teslim edeceğim. Arkadaşlarım yarım kalan hizmetleri tamamlayacaklardır. Başkan adayımıza inanıyorum, güveniyorum ve kefil oluyorum. Bizden sonra gelecek olan arkadaşlara ve partime de en ufak bir küskünlük, kırgınlık yok. Bunu samimiyetle söylüyorum” dedi. Daha sonra Başkan Metin Solak, CHP Çiğli Belediye Başkan Adayı Hasan Arslan’ı sahneye davet etti ve birlikte Çiğlileri selamladılar. Kısa bir konuşma yapan Hasan Arslan, “Ben Metin Başkanım da dahil tüm emeği geçen belediye başkanlara teşekkür ediyorum. Metin Başkanım rahat olsun, onun başlattığı projeleri bitirmek bizim görevimiz. Bundan sonra da Aziz Başkanımın da destekleriyle, ortak projeleri Çiğli’ye yatırım olarak getireceğiz. Burayı Kuzey’in incisi ve yıldızı yapacağız” diye konuştu.
Şantiye tesislerine vatandaşın yoğun tezahüratları ve alkışlarıyla gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başkan Metin Solak’a yaptığı hizmetler ve aday gösterildikten sonraki duruşundan dolayı teşekkür etti. Başkan Metin Solak’ın örnek davranış sergilediğini belirten Başkan Kocaoğlu, “Metin Başkan, çeşitli partilere gidip aday olanlara karşı yanımızda, Çiğli adayının yanında. Çiğlilerin yanında dimdik durduğu için sonsuz teşekkür ediyorum. CHP terbiyesi ve geleneği budur” dedi.
Harmandalı’ya bir cemevi kazandıracaklarının müjdesini veren Başkan Kocaoğlu, şöyle konuştu “Çiğli’yi biliyoruz, Çiğliler de bizi biliyor. Ulaşım konusunda önemli çalışmalarımız oldu. Trafik tıkanıyordu. Bu halloldu. Sadece Anadolu Caddesi’ne yaptığımız geçitler, Çiğli’nin Kuzey’e doğru yolunu rahatlattı. Arıtma çamurunun kokusu geliyordu. Ama Çamur Çürütme Kurutma Tesisi’nden sonra artık çamurun kokusu gelmeyecek. Onlar tarım toprağı olarak, çimento fabrikalarında yakıt olarak, park bahçe malzemesi olarak kullanılacak. İkinci büyük probleminiz kaldı. Bu da çöplüğün kalkmasıdır. Çöplüğün kalkması için elimde projeyle 6 senedir uğraşıyorum. Seçmediğim yer, gitmediğim kapı kalmadı. Her bir yer için 18 kurumdan görüş alıyoruz. Sonra ÇED ihalesine çıkıyoruz. Belli bir süreç başlıyor. Şu anda 18 kurumdan görüş alındı ve ÇED ihalesine çıkıldı. ÇED raporu elime gelir gelmez ben de ihaleye çıkacağım. İnşallah ihalede bir problem çıkmaz bu işten ben de yapamadığım, içimde uhde olan evsel atıkların bertarafı konusundan kurtulurum.”
Uğur Mumcu Mahallesi’nde 4,5 milyon liralık maliyetiyle yapımı tamamlanan yeni belediye şantiye tesislerinde araç parkuru, kent mobilyalarının üretiminin yapılacağı atölyeler ile araç bakım ve tamir atölyeleri bulunuyor. Ayrıca fen işleri, park bahçeler, temizlik işleri gibi teknik müdürlükler de 16 bin 500 metrekarelik alanda projelendirilen yeni tesislere taşınacak. Ataşehir Mahallesi’nde hizmet veren mevcut 2 bin 700 metrekarelik belediye şantiyesi kapasitesinin yetersiz kalması nedeniyle, Uğur Mumcu Mahallesi’nde içinde idari binaların yanı sıra yemekhanesi, soyunma odaları, fitnes ve toplantı salonu ile duşları bulunan yeni şantiye tesisi projelendirildi. Şantiye alanında ayrıca araç bakım üniteleri, konteyner, bank gibi malzemelerin üretim atölyeleri de bulunuyor.